Erdoğan, Angelina Jolie ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat İlçesi'nde ünlü yıldız Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres ile bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ünlü yıldız Angelina Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'in Midyat İlçesi'nde bir araya geldi. 

Ahmet Türk karşıladı

Midyat'ın Akaçakaya Mahallesi'nde bulunan ve 2 bin 378'ü Iraklı Ezidi ve 3 bin 47 Suriyelinin barındırıldığı AFAD Geçici Barınma Merkezi'ndeki programa katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Mardin Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Vali Koçak ve Başkan Türk ile birlikte helikopterle Midyat İlçesi'ne geçti.

Jolie ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Midyat Kasr-ı Nehroz Oteli'nde Angelina Jolie ve Antanio Guterres ile bir araya gelerek bir süre görüşme yaptı. Erdoğan'ın Jolie ve Guterres ile yaptığı görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından Guterres, mültecilerin barındırıldığı kampa geçerken, Jolie'nin otelde kaldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otelde sevil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleriyle basına kapalı bir görüşme yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir