Erdoğan: Bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi onlara boyun eğmedik diye bizi yargılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar... Eğer ülkemizi bu türbülanstan çıkarabilirsek sadece 2023'ü değil, 2071'i de kurtarmış oluruz. Yani önümüzdeki yarım asır için şu birkaç yıl çok kritik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Recep Erdoğan, partisinin Ağrı il kongresinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne tıp fakültesi getireceğiz. Mart ayına kadar hastanemizi de bitireceğiz. Ondan sonra bu iki kurum birlikte çalışacak.

Hayvancılık konusunda çok önemli teşvikler getirdik. Ağrı bu desteklerle önemle bir hayvancılık merkezi haline gelecek.

Söz verdiğimiz gibi Ağrı'yı doğalgazla buluşturduk. Çok yakında ilçelere de bu gidecek.

Bir yerde terör varsa, hangi teşvikleri verirseniz verin oraya yatırımcı gelmez. Ağrı terör kurbanı oldu. Ağrı dağı başlı başına bir ekonomik zenginlik kaynağı olabilir. Şimdi terör buralardan atılıyor. 

Özelikle Ağrı-İzmir ile ilgili hava taşımacılığında sefer talepleri var. 24 Ocak 2018 itibari ile haftada üç sefer başlayacak.

"Bizimle dost olan kazanır, husumet besleyen kaybeder"

81 vilayetiyle 780 bin kilometrekare toprağıyla bu vatanın tek bir karışına, kimseye el uzattırmayız. Kim ki bu yola tevessül ederse işte Tendürek'te F-16 oluruz, Cudi'de F-16 oluruz, Gabar'da F-16 oluruz, Bestler Dereler'de F-16 oluruz, üstüne üstüne ineriz.

Bizimle dost olan kazanır, husumet besleyen kaybeder. İşte Ermenistan bizimle ilişkileri kapalı tutuyor ve ulaşımdan enerjiye durumu ortada. Diğer taraftan Gürcistan'la geliştirilen iyi ilişkilerin sonuçları ortada.

Avrupa Birliği ile bugün gelinen noktanın nedeni bize verilen sözlerin tutulmamasıdır. Aynı şey Irak'ta ve Suriye'de de böyledir.

Şimdi onlara boyun eğmedik diye bizi yargılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. PKK'yı, FETÖ'yu, DEAŞ'ı bunun için üstümüze saldılar. Hatta şu anda ana muhalefeti de bunun için kullanıyorlar.

Eğer ülkemizi bu türbülanstan çıkarabilirsek sadece 2023'ü değil, 2071'i de kurtarmış oluruz. Yani önümüzdeki yarım asır için şu birkaç yıl çok kritik.