Erdoğan: Bugün Mısır, belki yarın Türkiye

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hem Türkiye içinde hem de dünyada Türkiye'nin Mısır ile ilgileniyor olmasından rahatsız olanların bulunduğu belirten Başbakan Erdoğan, "Bugün Mısır'ı belki yarın Türkiye'yi karıştırmak isteyecekler. Çünkü bu bölgede güçlü bir Türkiye istemiyorlar" diye konuştu. Katliamı bir kez daha lanetleyen Erdoğan, "Mısır'da devlet terörü var" dedi.

Erdoğan, Mısır'da darbe yönetimine, darbeyi yaptıktan sonra 16 milyar dolar destek geldiğini belirterek, "Şimdi soruyorum: Darbe yönetimine 16 milyar dolar desteği verenler, eğer bana sorarsanız, onlar darbe yönetiminin ortaklarıdır" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Töreni'ne katılan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bazı satırbaşları şöyle:

"Ha Beşar ha Sisi, bunların birbirinden farkı yok"

"Mursi'nin darbe yapıldığı zaman kabinesinin 3'te 2'si Mübarek'ten kalma bakanlardı. Dünyaya sesleniyorum: Bunun neyini inkar edeceksiniz.

"Şu anda Mısır'da devlet terörü icra edilmektedir. Mısır'da 2 ayrı tablo var, bir tablo firavunun izinden gidenler, bir tablo Musa'nın izinden gidenler. Tarih bunu böyle yazacak.

İbadethanelere, camilere, kiliselere yapılan saldırıları da şiddetle kınıyor, tüm tarafları daha fazla hassasiyete davet ediyorum. Ama oyuna bakın, şu anda Müslüman Kardeşler kiliseleri koruma altına alıyor ve malum uluslararası medya, hani 'Gezi medyası' vardı ya Türkiye'de ve dünyada, aynı orada ne varsa burada da onlar var. Bunlar şimdi ne diyor biliyor musunuz? 'Müslüman Kardeşler 30 tane kilise yaktı' diyorlar. Halbuki kiliseleri koruma gayretinde olanlar onlar.

Buradan sesleniyorum, Mısır'a da sesleniyorum, dünyaya da sesleniyorum: İnsanların ibadethanesi mahsundur ama bunlar Suriye'de de Mısır'da da camilerimizi yaktılar, yıktılar. Ha Beşar ha Sisi bunların birbirinden farkı yok. Bunlara destek verenlerin de birbirinden farkı yok, aynı.

"Türkiye de Mısır'a sırtını dönsün istiyorlar"

Başbakan Erdoğan, hem Türkiye içinde hem de dünyada Türkiye'nin Mısır ile ilgileniyor olmasından rahatsız olanların bulunduğu belirterek, "Türkiye de sussun istiyorlar, Türkiye de Mısır'a sırtını dönsün istiyorlar, Türkiye de katliamı görmesin, darbeyi görmesin, ilkelerini ayaklar altına alıp, vicdanını çiğneyip sessiz kalsın istiyorlar. Türkiye konuştukça, Türkiye tepki gösterdikçe, Türkiye hakkı, adaleti dile getirdikçe birileri vicdanlarıyla baş başa kalıyor ve bundan rahatsız oluyorlar" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Mısır'ı belki yarın Türkiye'yi karıştırmak isteyecekler. Çünkü bu bölgede güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Huzurlu, kalkınmış bir ülke istemiyorlar ama biz bu tuzağı bozacağız. Sabırla bozacağız. Herkesin tuzağı vardır ama en büyük tuzak kudret ve kuvvet sahibi olan Allah'ın tuzağıdır. Kardeşliğimizle bu oyunları altüst edeceğiz. Bizim içimizde fitne çıkarmaya çalışıyorlar ama bu tuzakları altüst edeceğiz".