Erdoğan: Dolar daha da düşecektir

Kurda gerilemenin başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben daha da ineceği kanaatindeyim. Bu konuda geldiğimiz nokta bunun sinyallerini veriyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan dönüşü uçakta gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sürecine dair yaptığı değerlendirmede kararsızların ciddi sayılabilecek bir oranda olduğunu belirtti.

Erdoğan, referandum anketlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Anketler yapılıyor. Şu an benim değerlendirme yapmam erken olur. Ama olumlu olduğunu söyleyebilirim. Ciddi sayılabilecek kararsız bir kesim var. Henüz meseleyi tam kavramamış bir kesim. O da netleşecek, vatandaşlarımız istikametlerini belirleyecektir." dedi.

"Hayır demek, eşittir çukur demek"

'Hayır demek, eşittir çukur" diyen Erdoğan, "Mesela Kandil, 'Oylarımız hayır'dır, hayır verin' diyor. Bunu bir kenara koyamayız. Bunu masaya yatırmak gerekir. Bir defa şunu bileceğiz: Kişi sevdikleriyle beraberdir. Buna kimler hayır diyor, kimler evet diyor, vatandaşımız bilmeli. Ben hayır dersem, oyumun gideceği yer Kandil'dir. 'Hayır' demek, eşittir çukur. Bunları vatandaşa anlatmayacak mıyız? Bunu halkımızın bilmesi lazım. Yaptığımız budur." yorumunda bulundu.

"El Bab’dan sonra sırada Münbiç var"

Mümbiç’e operasyon planı üzerine de konuşan Erdoğan, "El Bab'da temizlik harekatı sürüyor. El Bab’dan sonra sırada Münbiç var. Eğer ABD başta olmak üzere koalisyon güçleriyle eğer müşterek adımlar atabilirsek Rakka sürecini birlikte yürüteceğiz. Rusya’dan da talep gelmesi durumunda DEAŞ’e karşı mücadeleyi hep birlikte yürütebiliriz. ABD yeni yönetiminin Münbiç ve Rakka konusunda netleşmiş bir kararı bence yok. Henüz karar aşamasındalar. Terör örgütünün silahlı ve siyasi ayağını teşkil eden bu yapılanmalarla bizim yan yana olmamız, yürümemiz mümkün değildir. Rakka’da 2 bin 500 DEAŞ’li olduğunu düşünüyoruz. ÖSO, Türkiye ve koalisyon güçleri bu iş halledebilir. YPG ve PYD derhal orayı terketmesi gerekiyor. Münbiç ve Rakka Araplarındır. Suriye topraklarına yerleşmek gibi bir derdimiz yok" dedi.

"Doların daha da ineceği kanaatindeyim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik gelişmelere ilişkin olarak da, "Kurda gerileme başladı. Ben daha da ineceği kanaatindeyim. Bu konuda geldiğimiz nokta bunun sinyallerini veriyor. İşsizliğe gelince, iş dünyasından çağrımıza çok ciddi cevaplar aldık, alıyoruz. İşe alımlar devam ediyor. Yıl sonu itibarıyla çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. İstihdamda mevsimsel işsizlik de var. Yaza doğru bu istihdam noktasında ciddi alımlar olacaktır. Özellikle turizm sektöründe ciddi bir patlama yapacağız diye inanıyorum. Bununla birlikte ciddi kapı açılacaktır." dedi.