Erdoğan: Gerekirse siyaseti bırakırız

Başbakan Erdoğan, Suriye politikasını eleştiren muhalefete ağır suçlamalar yöneltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakanlık Teftiş Kurulu vasıtasıyla Reyhanlı'da ihmal olup olmadığının araştırılacağını söyledi. 

Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin bilgi vererek, "Bomba yüklü 2 aracın infilak etmesi sonucu 51 kardeşimizi kaybettik, 39 kişi ailelere teslim edildi. 41 kişinin de kimlik tespiti tamamlandı" dedi. 

CHP gibi canilerin yanında durmayız

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

Biz ana muhalefet partisi gibi çok farklı saiklerle eli kanlı canilerin yanında duranlardan değil mazlumun haklının yanından duranlardan olduk.
Bize ne Suriye’den diyenlere sesleniyorum. Bizim Suriye politikamızın iki ekseni vardır. Bölgede huzurun Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini biliyoruz. Kendi huzurumuz için bölgede barış ve huzuru istiyoruz. Bölgedeki en ufak kıvılcım gelir Türkiye’yi bulur. Türkiye geçmişte bunun bedelin çok ağır ödemiştir.
Suriye politikamızın ikinci ve en önemli ekseni ise insani boyutudur.
Bosna Hersek’te çok acı katliamlar yaşanırken bana ne Bosna Hersek’ten deseydi bugün Bosna’nın yüzüne baka bilir miydik.
Halepçe katliamı sonrası Kuzey Irak’tan kaçan Kürt kardeşlerimize kucak açmasaydık bugün Erbil’in yüzüne bakabilir miydik.
Lefkoşe’den Karabağ’dan, Bakü’den bana ne diyebilir miyiz?

Biz Türkiye’nin dünyanın çocukları için sorumluluk yüklenmiş bir iktidarız.
Çocuklar katledilirken susacaksak Ak Parti’ye ne gerek var.
Bunu CHP, MHP, BDP yapabilir mi ama bunu AK Parti yapamaz.
Bakın şu anda Reyhanlı’da CHP örgütü çalışmalar yaparak Suriye’den gelen kardeşlerimize karşı “bunlar buradan gitsinler” diyor. Aklı selim sahibi kardeşlerimiz ise “onlar bizim misafirimiz” diyorlar.

Siyaseti bırakır gideriz

CHP bunu her zaman yaptı ve yapıyor. Aynı şeyi MHP’de görüyorum.
Biz AK Partiyiz biz farklıyız bizim siyasetimizde vicdan var.
Suriyeli mülteciler gitsin diyenler acaba komşularının yüzüne nasıl bakıyor. Biz ırkçı bencil bir millet değiliz. Bizi büyük millet yapan zor zamanlarda mazlumların yanında durmamızdır. Öldürülen o bebekleri görmezden geleceğimize siyaseti bırakır çeker gideriz. Biz Türkiye’nin dünyanın bebekleri için siyaset yapıyoruz.

Alevi vatandaşlarımızı sürekli tahrik eden CHP Genel Başkanı, Suriye rejimine koşulsuz destek vererek çok tehlikeli bir iş yapıyor.

CHP Genel Başkanı Reyhanlı’yı kana bulayanların değirmenine su taşıyor. CHP Genel Başkanı, Türkiye’nin düşmanlarıyla aynı karede bulunmak gibi vahim bir hata yapıyor. Biz CHP ve MHP yönetimiyle onların seçmenlerini hep ayrı tuttuk.  76 milyona sesleniyorum, muhalefet tarafından tırmandırılan gerilime prim vermeyin.
Halkımızın kahir ekseriyeti yaptırdığımız anketlerle de bunu görüyoruz, çözüm sürecine her şeye rağmen desteğini veriyor.