Erdoğan: Kuzey Suriye'de bir devlete asla müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Suriye'de bir devlete asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ceylanpınar ilçe merkezinde vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşların "Dik dur eğilme, Ceylanpınar seninle" sloganlarıyla karşılanan Erdoğan, "Sağ olun, var olun, bizler de sizlerle beraberiz. İnşallah önümüzde çok daha güzel günler olacak." karşılığını verdi.

Belediye Başkanı Menderes Atilla ile Ceylanpınar'da yeni dönemin başladığını dile getiren Erdoğan, artık altyapısıyla üstyapısıyla Ceylanpınar'ın daha güzel olacağını, eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, gıda ve tarımda bugüne kadar görmediklerini göreceğini belirtti.

Ceylanpınar'a gelirken asfaltlanan yolları gördüğünü, geçmişte bu yolların olmadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Peki benim Ceylanpınar'da yaşayan kardeşim toza, toprağa, çamura, hendeğe, çukura, bunlara mı mahkumdu? Ama geçmişteki zihniyet her yerde olduğu gibi benim vatandaşlarımı hendeklere, çukurlara mahkum etti. Çamura, toza, toprağa mahkum etti çünkü insan muamelesi yapmadılar. Şimdi ise devran değişti. Elhamdülillah her geçen gün daha güzel olacak. Ara sokaklarına, imar planlarına varıncaya her yer Ceylanpınar'da daha güzel olacak. Şunu iyi bilin, biz her zaman yanınızdayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz."

"Kuzey Suriye'de bir devlete asla müsaade etmeyeceğiz"

Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içerisindeler. Yanınızda, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti, silahlı kuvvetleriyle bütün imkanlarıyla kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir." diye konuştu.