Erdoğan, mahkemenin savcısı

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuşmasını Balyoz davasında son yaşananlara ayırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dolmabahçe'de son tutuklamalarla ilgili Sayın Genelkurmay Başkanı ile mahkemenin savcısı görüştüler. Biliyorsunuz değil mi, Sayın Erdoğan mahkemenin savcısı. Siz bu görüşmeye yargı bağımsızdır diyebilir misiniz" diye sordu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz davası kapsamında komutanların tutuklanmasına değindi. Uzun zamandır darbe edebiyatı yapıldığını belirten CHP Genel Başkanı, "Toplanıyormuş insanlar, darbe planları yapılıyormuş. Kimse soruşturma açma demiyor ama yan yana gelmeyen hayatta yan yana gelmemiş insanları aynı potanın içine koyup biz bunları nasıl bu potada eritir ve baskı uygularız anlayışı ile çıkarsanız olmaz" dedi.

Sevsinler senin ileri demokrasini

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in, Dolmabahçe'de yaptığı görüşmeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Dolmabahçe'de son tutuklamalarla ilgili Sayın Genelkurmay Başkanı ile mahkemenin savcısı görüştüler. Biliyorsunuz değil mi, Sayın Erdoğan mahkemenin savcısı. Siz bu görüşmeye yargı bağımsızdır diyebilir misiniz? Bugün de telkin de buluyor, ‘yargının işine müdahale etmeyelim'. Sen müdahale etmeyelim diyorsun, eyvallah. Doğru bir laf. Peki senin milletvekilin yazı yazıp dava açma diyor, sen o milletvekiline ne yaptın, senin bakanın Erzurum'a telefon edip bu tutukladığınız insanları serbest bırakıp dediğin zaman aklına gelmedi mi, siz niye müdahale ediyorsunuz diye sormak. Sevsinler senin ileri demokrasini. Biz bunun arkasını bırakmayacağız."

Afrika'da esir kampındalar

Mahkemede tutuklama kararında kapıların kapanmasına da gönderme yapan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Sayın savcı ile görüşmeler oldu. Çağırıyorlar. Ne zaman çağırsalar herkes gidiyor mahkemeye, kaçan göçen yok. Birden bire 100 küsur kişiye tutuklama kararı veriliyor. Tutuklama karar verdiniz. Tutuklunun avukatına söz verilmiyor. Ve arkadan bağırıyor, değerli yargıcımız, tarafsız yargıcımız kapıları derhal kapatın diyor. Afrika'da esir kampındalar çünkü.

Böyle bir anlayış olabilir mi? Böyle bir hukuk düzeni olabilir mi? Adam başka bir yerde, buyurun ben geldim diyor. Kaçan yok. Siz hangi gerekçe ile insanları tutukluyorsunuz. Yarın bunlar beraat etti diyelim, çünkü belgelerin büyük bir bölümünün sahte olduğu ortaya çıktı. Teğmen kardeşimiz vardı ya bilgi yükleme, 'sehven yaptık' diyor. Merak ediyorum, onu sehven yaptılar, asıl kimin için yapacaklardı? Asıl araştırılması gereken soru bu, teğmenin ki sehvendi demek ki başka bir için niyetlendiniz oraya düştü. Biz bu olayın takipçisi olacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir