Erdoğan: Malazgirt Zaferi ihmal edildi

Muş'ta düzenlenen Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nda konuşan Erdoğan, "Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Maalesef ülkemizde Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta düzenlenen Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Malazgirt'in ihmal edildiğini söyledi.

"Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar." diyen Erdoğan, "Maalesef ülkemizde Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Anadolu'daki varlığımızı bin yıl önceki Malazgirt'i atlayıp, Anadolu'daki zayıf bağlantılarla daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Malazgirt'i, devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. İşte çağrımızı yaptık ve bugün millet Malazgirt'te" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse biz de 15 Temmuz'da onlarla mücadele ettik. 15 Temmuz'da, Osmangazi, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdülhamid -i Sani Han kimlerle mücadele etmişse, Gazi Mustafa Kemal kimlerle mücadele etmişse biz de onlarla mücadele ettik. Oyun aynı, hedef aynı sadece senaryo, figüranlar farklı. Bu oyunda FETÖ bir piyondur. PKK, YPG, PYD, DEAŞ, diğer terör örgütleri bir piyondur. Hepsi de gözünü vatanımıza dikmiş olan güçlerin kullandıkları birer araçtır. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır" dedi.

"Hayatımız boyunca beli bükük olarak görmek isteyenlere diyoruz ki Türkiye artık ayağa kalktı, bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz" şeklinde konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Büyük devlet olmak, güçlü olmak, müreffeh millet olmak kolay değil, bunun için hem vatanımıza yönelik saldırılarla mücadele edeceğiz hem de daha çok yatırım yapmak, daha çok üretmek, daha çok ihraç etmek, daha çok istihdam etmek suretiyle kalkınmamızı sürdüreceğiz. Bizim bir medeniyet iddiamız var ve bunu da başaracağız. Medeniyetleri taş üstünde taş koymayanlar değil, taş üstüne taş koyanlar kurabilir, geliştirebilir, yükseltebilir. Bunun yolu da çalışmaktan geçiyor. Eğer siz kendiniz için çalışmazsanız, birileri gelir sizi kendileri için çalıştırır. Artık bu millete eğilmek yok"