Erdoğan medyaya ateş püskürdü

Türkiye'ye planlanan programından erken döneceğini açıklayan Erdoğan, bu akşam saatlerinde şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını söyledi. Saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan medyanın tavrını ise sert dille eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Romanya'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını açıkladı.

Medyayı eleştirdi

İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele vererek, oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Ne elde edeceksiniz, neyi kazanacaksınız? Arkadan bunlarla ilgili anında yasaklar gelmemiş olsa yayınlamaya devam edecekler. Böyle bir anlayış olamaz" dedi.

Terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'yi ayağa kaldıran olaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Terör tüm dünyanın sorunu. Teröristler bedelini ağır ödediler. Öyle zannediyorum ki şu anda savcımızı Eyüp Sultan Camii’nden defnedecekler. Orada cenaze namazı kılınıp ondan sonra da defni gerçekleştirilecek. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, rabbim şehidimizi cennetiyle cemaliyle inşallah müşerref kılar. İnşallah kendilerine de bu akşam taziye ziyaretinde bulunacağım. 

"Süreci baltalamaya yönelik bir tavır"

"Terörle mücadelemiz etkili biçimde sürecek" diyen Erdoğan, AK Parti'nin Kartal ilçe teşkilatına terör örgütünün yaptığı saldırıyı da çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak gördüğünü ifade etti.

Erdoğan, "Demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inanların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmaları şarttır diye düşünüyorum. Ben de cumhurbaşkanı olarak buna sonuna kadar gerekli mücadeleyi vereceğiz ve direneceğiz." şeklinde konuştu.

Ziyaretini erken bitirecek

Romanya temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bükreş'te akşam katılacağı programları iptal etti. Erdoğan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit düşmesi nedeniyle Türkiye'ye erken dönecek.

Bükreş'te Erdoğan ve heyeti onuruna verilecek resmi yemek yapılmayacak. Erdoğan'ın dönüşü 2 saat önceye alındı. Erdoğan'ın Ankara yerine İstanbul'a döneceği öğrenildi.