Erdoğan-Merkel görüşmesinin detayları

G20 öncesi Almanya Başbakanı ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinde mülteci sorunu, ikili ilişkiler, Deniz Yücel, Türkiye'deki insan hakları ihlali konuları yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün gerçekleşecek G20 Liderler Zirvesi için Almanya'nın Hamburg kentine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kempinski Atlantik Otel'de Angela Merkel ile bir araya geldi.

Dün TSİ 21.36'da başlayan basına kapalı görüşmenin gündeminde mülteci sorunu, ikili ilişkiler, Deniz Yücel, Türkiye'deki insan hakları ihlali konuları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk politikacıların Almanya'da konuşma hakkının ellerinden alınmasını eleştirdi. İki ülkenin dostluğuna zarar vermeyen makul ilişkiler içinde olmak istediklerini belirten Merkel ise Türk-Alman ilişkilerinin iyi olmasını kalpten istediğini ifade etti. Hükümet Sözcüsü Stefan Seibert görüşme talebinin Türkiye'den geldiğini ifade etti.


Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.