Erdoğan: O adam muhatabım değil

Başbakan Erdoğan, kendisi için "Giderek Kaddafi ve Chavez'e dönüşüyor" diyen Lieberman için "O adam muhatabım değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın "Erdoğan giderek Kaddafi ve Chavez'e dönüşüyor" değerlendirmesiyle ilgili, "Medya üzerinden değerlendirmesi yapılmaz. Kaldı ki o adam benim muhatabım değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, Holiday Inn Oteli'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Lieberman, TRT Arapça kanalının açılışında yaptığınız konuşmayı eleştirerek, üslubunuzu Kaddafi ve Chavez'e benzetmiş" sözleri üzerine, "Medya üzerinden değerlendirmesi yapılmaz. Kaldı ki o adam benim muhatabım değil" dedi.

"Havayı, özellikle ekonomik alanda bulandırmaya kimsenin hakkı yok"

Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek temaslarının ikinci gününde Parlamento binasında düzenlenen Saraybosna İş Forumu'na katılarak bir de konuşma yaptı.

Erdoğan, "Biz Balkanlar'daki herhangi bir ülkedeki istikrarsızlığın tüm Balkanlar'ı istikrarsız hale getireceğine inanıyoruz. İşte bunun için Bosna-Hersek'in egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve uluslararası alanda tanınmış sınırlarının muhafaza ve idamesine büyük önem atfediyor, bu yolda tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Türkiye'ye de değinen Erdoğan Türkiye'nin, yatırımlara yönelik doğrudan düzenlemelerin yanı sıra istikrar ve demokratikleşme alanında da çok kararlı adımlar attığını ifade etti. Erdoğan, AB ile katılım müzakereleri, demokratik standartların yükseltilmesi ve ekonomi politikalarının kararlı şekilde uygulanmasının ülkeyi yatırım üssüne dönüştürdüğünü belirterek, "Aynısı Bosna-Hersek'te neden olmasın?" dedi. 

Başbakan Erdoğan, ekonomik alanda havayı bulandırmaya kimsenin hakkı olmadığını ifade ederek, "Eğer bir ülkede siyasiler bu tür bir yapılanmanın, anlayışın içine giriyorsa inanın onlar ülkelerine ihanet ediyorlar. Bizler kamuoyu yoklamalarında oy oranlarımız yüksek olduğu halde bir erken seçimi asla düşünmedik, düşünmüyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:  Bakınız biz bu arada şöyle bir şey daha yaşıyoruz. Daha iki buçuk sene oldu, neden erken seçim? Çünkü 7,5 yıl öncesine kadar, çok partili hayata geçtiğimizden bugüne Türkiye'de ortalama 16 ayda bir hükümet değişmiştir. Şimdi 16 ayda bir hükümetin değiştiği bir ülkede istikrar olur mu? Olmaz. Bu alışkanlıklarını devam ettirmek isteyen bir zihniyet var. Biz bu zihniyeti bozduk. Bundan önce halkımızdan aldığı yetkiyi zamanında kullandık. Şimdi yine zamanında kullanacağız. Nedir? Halkımız bize 4 yıl süre verdi. Bu 4 yıl süreyi de en güzel şekilde değerlendiriyoruz, değerlendireceğiz. Biz bunu söyledikçe küresel sermaye rahatlıyor ama ne olacağı belli olmaz bir yapı olursa küresel sermaye gelip o ülkeye girmez.

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir