Erdoğan, Obama ile görüştü

Başbakan Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi. Yarım saatlik görüşmede, iki ülke ilişkileri, bölgesel konular ve Van depremi konuşuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CANNES - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Cannes kentinde devam eden G-20 Liderler Zirvesi'nin gerçekleştirildiği kongre merkezinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Yarım saat süren görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel konular ve Van'da meydana gelen depremin ele alındığı bildirildi. Obama, Başbakan Erdoğan'a annesinin vefatı nediyle bir kez daha başsağlığı dileğinde bulundu.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen "Finansal Sektör Düzenlemeleri" konulu çalışma oturumuna katıldı.

Erdoğan, basına kapalı oturumda yaptığı konuşmada, "Son küresel kriz, finansal istikrarın sağlanmasında mikro-ihtiyati düzenlemeler kadar, makro-ihtiyati düzenlemelerin de vazgeçilmez olduğunu açıkça ortaya koymuştur" dedi.

Erdoğan, Türkiye olarak makro-ihtiyati düzenlemeleri proaktif bir şekilde para ve maliye politikaları ile tutarlı bir çerçevede uyguladıklarını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurguladı.

Zirvede ikili temaslarda da bulunan Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-Bak ve Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Hu Jintao ile görüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir