Erdoğan: Oyunu bozduk

Şah Fırat operasyonuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türbe ve askerlerimizi bize karşı şantaj aracı olarak kullanmak isteyenlerin oyunları bozulmuştur” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat operasyonunu değerlendirdi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Şah Fırat Operasyonu'nun gerekçesi güçlüdür, icrası da başarıyla yürütülmüştür. Bu asla bir geri çekilme, ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş, sadece Türbeyi korumakla görevli olan askerlerimizin, oradaki topraklarımızı korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve taşıma işlemidir.

Askerlerimizin can güvenliği her şeyin önünde geliyor. Bu taşınma işlemiyle Süleyman Şah Türbesi'ni ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor.

Biz bu oyunları bozarken, içerideki bir takım çevrelerin çok ağır ifadelerle kendi devletine, kendi hükümetlerine ithamlar yöneltmeleri çok üzücüdür, çok düşündürücüdür. Bilhassa muhalefet partilerinin bu konuda Esed rejimiyle aynı çizgiye gelmiş olmaları esef vericidir.

Türbe yine Suriye topraklarında olacaktır. Türkiye bu tür operasyonları geçmişte defalarca yapmıştır. Olay bir haftalık, bir aylık değil. Aylardır bunun çalışmalarını yaptık. Plan irade altında yürütüldü, saati geldi yapıldı.

Bundan hepimizin gurur duyması gerekir. Milli meselelerden siyasi sonuç defşirmek isteyenlere milletimiz prim vermemiştir, vermeyecektir."

Şehit olan astsubay Halit Avcı'ya bir kez daha Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, operasyona katılan görevlilere teşekkür etti.

'Bakanlar Kurulu'nu 9 Mart'ta toplayacağım'

Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun 9 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplayacağını da ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir