Erdoğan parti birleşmelerini eleştirdi

Başbakan Erdoğan, Bitlis'te geçtiğimiz günlerde 5 parti tarafından alınan birleşme kararına atıfta bulunarak "Üç çürük yumurtadan bir yumurta olmaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİTLİS - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bitlis Gök Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "CHP MHP Pensilvanya üçlüsü biraraya geldi. Türkiye’ye karşı yapılan bir saldırı var" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bitlis'te yerel seçimler öncesi alınan DP, CHP, MHP, BBP ve DSP'nin birleşme kararına değinen Başbakan Erdoğan, "Şimdi burada ne oldu? Beş parti birleşti mi? Üç çürük yumurtadan bir yumurta olmaz. Bunların durumu da bu. Biz 27 Mayıs ve 12 Eylül’de insanımıza yapılan zulmü ortadan kaldırdık. İsimlerle şunlarla bunlarla uğraşmak küçük insanların işidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP ve MHP'ye yönelik sert sözler sarfeden Erdoğan, "Pensilvanya’da onlara ne diyor biliyor musunuz? Susun. Talimatları oradan alıyorlar. Üç kafadar, CHP MHP Pensilvanya. Türkiye’ye karşı yapılan bir saldırı var. Şimdi MHP’nin genel başkanı çıkmış, CHP’nin genel başkanını savunuyor. Ben genel müdür diyorum ya. Diyor ki “genel müdürlük diyor yüksek makamdır diyor” E tamam ne diye rahatsız oluyorsun? Şimdi de bir araya geldiler. Genel müdür, partisi aynı şekilde Bahçeli hepsi bir aradalar" şeklinde konuştu.

"İkna odalarında zulüm yapıyorlar"

Başbakan Erdoğan, "Şu anda artık açık açık ne diyor Pensilvanya? 'Oyunuzu AK Parti'ye değil, CHP'ye verin, MHP'ye verin, BDP'ye verin' diye telkin yapıyor, yurtlarda, evlerde ikna odalarında zulüm yapıyorlar" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir