Erdoğan, Sarkisyan'la bugün görüşecek

Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye giden Başbakan Erdoğan, bugün Ermenistan Cumhurbaşkanı ile, salı günü de Obama ile biraraya gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel 'ANA' uçağı ile TSİ 02.45'te Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a geldi. Erdoğan, bugün Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile ikili bir görüşme yapacak, salı günü ise ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi planlanıyor.

Başbakan Erdoğan'ı Andrews Askeri Hava Üssü'nde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve diğer yetkililer karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile kalabalık bir heyet de Washington'a geldi.

Sarkisyan'la görüşecek

Erdoğan, bugün Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile ikili bir görüşme yapacak. Alınan bilgiye göre, iki lider, Nükleer Güvenlik Zirvesi çerçevesinde, Washington Convention Center'da bir araya gelecek. Görüşmenin TSİ 16.30-18.30 arasındaki bir zaman diliminde gerçekleşmesi bekleniyor.

Obama ile salı günü görüşecek

Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile ise Salı günü ikili bir görüşme yapması planlanıyor. Görüşmenin gündeminde ise Irak, Ermenistan, İran, Afganistan ve nükleer güvenlik gibi konular bulunuyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, düzenlediği basın toplantısında, Obama-Erdoğan görüşmesinin Salı günü yapılacağını belirterek, "Başbakan Erdoğan ile istişarelerde bulunma fırsatına sahip olmayı çok istediklerini" kaydetti.

"Önemli bir NATO müttefiki" olarak değerlendirdiği Türkiye ile ABD'nin birlikte üzerinde çalıştıkları birçok acil konunun bulunduğuna işaret eden Rhodes, Erdoğan-Obama görüşmesinde ABD'nin de güçlü destek verdiği Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde yürütülen çabaların ele alınmasının beklediğini belirtti.

Rhodes, görüşmede, Irak ve Afganistan'daki durum, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, İran'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi gereği gibi konuların konuşulacağını tahmin ettiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir