Erdoğan: Sırada İdlib ve Münbiç var

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir operasyon yapılabileceğini yeniden hatırlatarak, "Bugün itibarıyla Afrin'deki mücadelemiz devam ediyor. Afrin'le iş bitmeyecek devamı var. İdlib ve Münbiç var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bağcılar 6. olağan ilçe kongresinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın salondaki konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Türkiye'nin Afrin operasyonundan rahatsız olanlar bölgemizde insanlık dışı görüntüler karşısında derin sessizlik içine gömülmüşlerdir. Doğu Guta'da binlerce insan katledilirken bunlar hiç rahatsız olmadılar. Teröristlerin ailelerin ellerinden zorla kopardığı 13-14 yaşındaki çocuk bunlardan hiç rahatsız olmadılar. Almanya'da bir camimizin saldırıya uğraması bunlarda hiç endişeye yol açmıyor. Mesela Arakan'da yüz binlerce insanın evlerinden edilmesi insanlık dışı işkencelerle katledilmesi bunlarda hiçbir tesire yol açmıyor. Bunların duyarlılığı Türkiye'ye karşıdır. Çatlasanız da patlasanız da bir hak vaki oluncaya kadar bu yola devam edeceğiz. Türkiye husumeti dışında kıllarını dahi kıpırdatmazlar.

Herkesle dost olmak zorunda değiliz ama çıkarlarımızın uyuştuğu herkesle müttefik olabiliriz. Biz dost edinmeye mecburuz düşmanları azaltmaya. Biz 'Cumhur İttifakı'yla Türkiye'de değişim dönüşümü gerçekleştireceğiz.

3731 terörist etkisiz hale getirildi

- Müttefikimiz olduğunu iddia edenler var bir de gerçek müttefikimiz olduğunu iddia edenler. Bize uzatılan hiçbir samimi eli havada bırakmadık bırakmayız. Aynı eli yumruk olup üzerimize geliyorsa ona da karşılık vermesini biliriz. Bugün itibarıyla Afrin'deki mücadelemiz devam ediyor. Afrin'le iş bitmeyecek devamı var. İdlib ve Münbiç var. 3731 terörist etkisiz hale getirildi.

Kongre öncesi hakla seslendi

"Trump ve Putin'e geri adım atmayız dedik"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bağcılar İlçe Kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

- Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3700'i aştı. Devam ediyoruz, devam edeceğiz. Daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'nda bunlara gereken ders verildi.  

- Burada da 2 bin dönüm civarında arazi kontrolümüz altında. Buraya da artık geri dönüş başladı. Burada da kardeşlerimiz yerlerine yerleşecekler. Dün akşam ABD Başkanı Trump ile de bu işleri konuştuk. 2 gün önce sayın Putin ile  de bu işleri konuştuk. Dedik ki biz buralardan artık geri adım atamayız. Bu millet tarihte mazlumların yanında olmanın adımını atmıştır dedik. Onun için aziz kardeşlerim, bu hassasiyet içinde adeta Hatay'a, sınıra kervanlar halinde gidiyorlar oradaki Mehmetçiklerimizle birlikte buluşmaya. Hamdolsun şu anda Afrin Harekatı da güçlü bir şekilde devam ediyor. Noktayı koyduk ama Afrin'le bitmeyecek. İdlib var, Menbiç var. Buralarda da hak orada tecelli edene kadar yola devam. 

Bu konularda ilginizi çekebilir