Erdoğan: Sorun çözülmezse oraları yerle bir ederiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör tehditlerini sınırlarımızın dışında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda değiliz. Kandil’de ve Sincar’daki sorunu oradaki otorite çözmezse biz buraları yerle bir ederiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa’da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

"Buradan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Burada bir acıyı da özellikle ifade etmek istiyorum. Manisa Selendi’den şehit özel harekat Ahmet Alp Taşdemir bu sabah Diyarbakır’da şehit oldu. Fakat kanlarını yerde koymadık. 9 kaybımız oldu 2 günde ama 55 teröristi etkisiz hale getirdik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün aldığım haberler çok daha farklı. Gerek İHA’lar SİH’lar F-16’lar oralardaki operasyonlara devam ediyorlar. Terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler" şeklinde açıklamada bulundu.

Kandil ve Sincar mesajı

Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı ve kuvvet komutanlarının hepsinin Hakkari’de olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her an nerede ne var anında üzerine üzerine gidiyoruz gideceğiz. İleri teknoloji ürünü araçlarla terörle mücadele yöntemimizi baştan başa değiştirdik. Buradan bir kez daha ilan ediyorum bizim için ülkemizin bekasından önemli başka hiçbir şey yoktur. Terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en doğal hakkımızdır. Terör tehditlerini sınırlarımızın dışında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda değiliz. Kandil’de ve Sincar’daki sorunu oradaki otorite çözmezse biz buraları yerle bir ederiz" ifadelerini kullandı.

"Teröristin yanındaki herkes teröristtir"

"Bizim için teröristlerin yanındaki herkes teröristtir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar müttefiklik stratejik ortak diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz bu böyle biline. Başarıyla sürdürdüğümüz operasyonları her an diğer bölgelere yayabiliriz" şeklinde konuştu.