Erdoğan: Taksim'e gelmeyin

Gezi Parkı olaylarının yıldönümü sebebiyle Taksim Dayanışması'ndan yapılan çağrıyı eleştiren Erdoğan, "Eğer Taksim'e gelirseniz güvenlik güçlerimiz kesin talimat aldı. Gereği neyse A’dan Z’ye yapılacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sultangazi Belediyesi’nin hizmet binası açılışında konuştu. Muhalefete ve cemaate yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Taksim Dayanışması tarafından yapılan toplanma çağrısına sert çıktı. Gezi Parkı'nda 19.00'da toplanacağını duyuran gruplara seslenen  Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz kesin talimat aldı. Gereği neyse A’dan Z’ye yapılacak. Ondan sonra yok şöyle, yok böyle oldu yok." diyerek gözdağı verdi.

"Muhalefet sokaktan medet umuyor"

Muhalefeti de sokaktan medet ummakla eleştiren Erdoğan, "Muhalefet siyaseti bir kenara bırakıyor, TBMM'yi, demokrasiyi, hukuku bir kenara bırakıyor, ya sokaktan medet umuyor ya da terör örgütlerinden medet umuyor. Dünyanın neresinde ana muhalefet partisinin vekilleri polisle çatışan eylemlere para verir, eli kanlı, dünyadaterör örgütü olduğu kabul edilen örgütlere açıktan destek verebilir? Dünyanın neresinde anamuhalefet partisinin başındaki kişi gençleri sokağa çıkma, polisle çatışma talimatı verir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

Meselenin sokakta çözülmesini savunan bir parti, bir genel başkan en başka kendi kendisini inkar eder. Böyle bir genel başkan, en başka siyaseti inkar eder. Sokaktaki eylemciyi teşvik edeceksen, eylemcinin, terör örgütlerinin sırtını sıvazlayacaksan sen orada neden varsın? Sen o makamı neden işgal ediyorsun? Çünkü o makamı dolduramıyorsun. Zaten yakında da gidersin. Gider. Orada kalması mümkün değil. Çünkü muhalefet görevi yapmıyor. Fazla tutmazlar göreceksiniz.

"Devlet güvenlik için gereğini yapacak"

Bu akşam saat 19.00'da bir araya geleceklermiş, Geziciler Taksim'e çağırıyormış. Tüm halkıma sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyin. Bu safiyane bir çevrecilik bir eylemi değildir. Burada samimiyet, dürüstlük yoktur. Burada Taksim'i anıtlaştırma noktasında attığımız ve atacağımız adımları engelleme yöntemleri vardır. Paralel yargı da bunlarla beraber hareket ediyor. Buraya gelme gibi bir durumun içine girerseniz, kusura bakmayın, güvenlik güçlerimiz kesin talimat almışlardır, gereği neyse A'dan Z'ye yapılacaktır. Kurallara uyacaksınız. Uymuyorsanız devlet güvenlik için gereğini yapacak. Ondan sonra yok şöyle, yok böyle oldu yok. İstediğim yerde istediğim gibi yaparım yok. Burası yol geçen hanı değil. 

Bu konularda ilginizi çekebilir