Erdoğan: TEOG'un kaldırılması lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım" dedi. Öte yandan IKBY'nin referandum kararına tepki gösteren Erdoğan, "Kararımızı 22 Eylül'de görecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber'de katıldığı televizyon programında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan TEOG ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin" dedi.

Barzani'ye: Kararımızı 22 Eylül'de görecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumu kararını değerlendiren Erdoğan, 27 Eylül'de yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısının 22 Eylül'e çekildiğini ve MGK toplantısında konunun ele alınacağını belirtti. 

Erdoğan, "Milli Güvenlik Kurulu toplantının arkasından Hükümet, Bakanlar Kurulu toplantısını yapacak ve bu konuyla ilgili nihai kararımızı da bizler teklif olarak, hükümet de Bakanlar Kurulu olarak ayın 22'sinde verecek. Demek ki bizim şeylerimizden bir şey anlamamış. 'Hala bir şey denmiyor, böyle bir şey söylenmedi, farklı teklifler yok.' Bizim kanaatimiz belli ama şimdi artık bizim bu konudaki hassasiyetimizin ne denli ileride olduğunu ayın 22'sindeki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kendisi çok daha net, açık görecektir."

Erdoğan ile Trump 21 Eylül'de görüşecekErdoğan ile Trump 21 Eylül'de görüşecek