Erdoğan yabancı yatırımcılara seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan uluslararası yatırımcılarla buluşmasında, Darbe sonrası başlayan sürecin devam ettiğini belirterek, "İşimiz bitmedi ama normalleşme sürecine giriyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de uluslararası yatırımcılara seslendi. 

Yabancı yatırımcıya seslenen Erdoğan, ekonomik göstergeler hızlı bir toparlanmaya ve normalleşmeye işaret ettiğini belirterek, "Yılsonuna kadar yüzde 4'lük büyüme oranını koruyacağımıza inanıyorum" dedi. Erdoğan Türkiye'de serbest piyasa ekonomisinin kesintiye uğramayacağını söyledi.

"Batı'daki dostlarımızdan yeterli desteği alamadık, ziyaretimize gelen temsilci yok" diyen Erdoğan, "Yabancı CEO'ların geldikleri ülkelerde dezenformasyon olduğunu görüyorum.Bu ülkeden endişelenmeyin, bu ülke güvenli bir ülke" diye konuştu.

'Ekonominin işleyişine müdahale yok'

OHAL'in devletin işleyişinin ve yeniden yapılandırılmasını hızlandırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm toplantılarda ekonomiyi asla gündemimizden düşürmedik, ekonomik reformları hayata geçirme kararlılığımızı vurguluyoruz dedi ve şöyle devam etti:

"OHAL'e bağlı ekonominin işleyişine mühadale edilmedi, edilmeyecek. Avrupa'daki olağanüstü hallerden daha yumuşak bir uygulama içindeyiz. Asla attığımız adımlardan taviz vermeyeceğiz"

TİB kapatılıyor

Erdoğan, OHAL sürecinde devlet ve silahlı kuvvetlerin revizyonuna fırsat yarattığını belirterek, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kapatılacağını ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) devredileceğini açıkladı. 

Yatırımcılar çağrı

Yatırımlarda mevzuata ilişkin sorunlara değinen Erdoğan, bunların giderileceğini belirterek yatırımcılara çağrı yaptı: 

"Gelin yerli-küresel işbirliği ile savunma sanayimizi hep birlikte kuralım"

'Uluslararası yatırımcı bu ülkede kaybetmemiştir'

Kanal İstanbul ile Çanakkale Köprüsü'nün ihalelerinin yapılacağına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu aslında bir kararlılığın, bir istikrarın ifadesidir. Biz bütün bunları yaparken mali disiplinden, istikrardan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. 14 yıldır bizimle birlikte yol yürüyen hiçbir uluslararası yatırımcı bu ülkede kaybetmemiştir. Tam tersine sürekli kazanmıştır, bundan sonra da kazanacaktır."

'Siyaseti satın alma operasyonudur'

İngiliz Times gazetesinde, İngiliz milletvekili Edward Garnier'in, FETÖ'den kaleme aldığı rapor için 115 bin 994 sterlin aldığı yönünde haber çıktığını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Adamlar böyle çalışıyor. Bu ne demektir? Bizim dilimizde bu, siyaseti satın alma operasyonudur. Bu adamlar bunu yapıyorlar. Ama bunu önlerine koyduğunuz zaman hemen savunma, haklılık psikozu içerisinde bunu böyle yerine getirmenin gayreti içerisine giriyorlar."