Erdoğan'a cevap verdi: "Hadi canım sen de"

Erdoğan'ın İstiklal Marşı'nı bilmediğine ilişkin iddiasına açıklama yapan Cumhurbaşkanı adayı İhanoğlu, "İstiklal Marşı'nı bilmiyormuşum, hadi oradan canım sen de. İftira atıyorlar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Yahu, siz daha İstiklal Marşını öğrenmeden ben onu anamın sütü ile beraber emdim. Akif'in, büyük şairimiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dünyada en çok sevdiği, en güvendiği arkadaşının oğluyum ben. Nasıl olur da böyle şeyler diyebilirsiniz. İftira atıyorlar" dedi. 

İhsanoğlu, önceden planlanan program gereği, geceyi geçirdiği otelden Adana Havalimanı girişine gelerek, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Adana Valiliği'ne geçen ve Vali Mustafa Büyük ile bir süre görüşen İhsanoğlu, konvoy eşliğinde Seyhan Belediyesi'ne geldi. 

Belediyenin konferans salonunda vatandaşlara hitap eden İhsanoğlu, halka hizmet için yola çıktığını söyledi. 

"Ben görev, mevki peşinde değilim ama size hizmet etmek için yola çıktım" diyen İhsanoğlu, şunları kaydetti: 

"Siz beni cumhurbaşkanı görmek istiyor musunuz? Herkes dinlesin, tüm Türkiye dinlesin. Biraz önce hep beraber okuduğumuz İstiklal Marşımızı siyasete, çirkin siyasete, çirkin politikaya alet etmek isteyenler türedi. Bana hiç bir şey bulamıyorlar, diyorlar ki İstiklal Marşı. Yahu, siz daha İstiklal Marşını öğrenmeden ben onu anamın sütü ile beraber emdim. Akif'in, büyük şairimiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dünyada en çok sevdiği, en güvendiği arkadaşının oğluyum ben. Nasıl olur da böyle şeyler diyebilirsiniz. İftira atıyorlar." 

Başörtüsü konusuna da değinen İhsanoğlu, şöyle devam etti: 

"Ben 'başörtüsü kızlarımızın hakkıdır, dini vecibedir, gelenektir' diye üç husus izah ettim. Kalktılar, birinciyi, ikinciyi sildiler, İhsanoğlu diyor ki 'başörtüsü gelenektir' diyor. Yahu, ben hak dedim, dini vecibe, gelenek dedim. Yalan söylüyorlar, her yerde yalan söylüyorlar. İstiklal Marşı'nı bilmiyormuşum, hadi oradan canım sen de. Sevgili kardeşlerim, 10 Ağustos'ta oylarınızı kullanacaksınız ve cevabınızı vereceksiniz. Çankaya'ya kimi göndermek istiyorsunuz? İhsanoğlu'nu göndereceksiniz, değil mi? Bir Türk oğlunu göndereceksiniz, değil mi?" 

İhsanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaretinde de kendisine gösterilen ilgiden anladığı kadarıyla Adana'da seçmenin kararını verdiğini ve 10 Ağustos'ta mührü sağlam yere, oy pusulasındaki en sağdaki yere basacağını söyledi. 

Vatandaşların kendisini Çakkaya'ya göndereceğini savunan İhsanoğlu, "Vatandaşlarımız, inşallah Türkiye'deki huzuru, içerideki güvenliği, dışarıdaki itibarı, kevgire dönüşmüş sınırlarımızı tekrar tahkim eden, ülkemizi komşulardaki tehlikelerden ve felaketlerden koruyan ve daha fazla rahmet çemberinden yükselen alevleri söndürebilen bir cumhurbaşkanı seçecek. Tüm milleti bir ve beraber gören, fark gözetmeksizin herkesi kucaklayacak bir cumhurbaşkanını göndereceksiniz" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İhsanoğlu'na kurt heykeli ve çeşitli hediyeler verdi. 

İhsanoğlu'na ziyaretinde, eşi Füsun İhsanoğlu ile bazı CHP ve MHP milletvekilleri de eşlik etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir