Erdoğan'dan 'yerli ve milli' yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "yerli ve milli vekil" sözlerine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 11. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “yerli ve milli vekil” sözlerine yönelik eleştirilere yanıt verdi: 

"İstanbul’daki mitingimizde yerli olmanın, milli olmanın üzerinde durmuştum. Bunun üzerine birileri yerli kimdir, millilik nedir gibi tartışmalar başlattı. Bundan rahatsız olanlar oldu. Benim bölgede ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan her vatandaşım gibi Kürt kardeşlerimde Zaza kardeşlerimde yerlidir, millidir, bu ülkenin bu vatanın öz evladıdır. Tıpkı Türk, Türkmen kardeşlerim gibi. Arap, Laz, Boşnak, Abhaz, Roman kardeşlerim gibi. Terör örgütü ile bir defa burada çok büyük farklılıklar var. O vatandaşlarım benim bu ülkenin değerleri ile hemhal oluyorlar.

Diyorlar ki; Ben her ne kadar Kürtsem vatanımı, bayrağımı seviyorum, milletimi seviyorum, devletimi seviyorum diyorlar. Ama terör örgütü kendilerini nasıl gösterirlerse göstersinler yerli değildir, bu ülkenin ve bu milletin bir parçası asla değildir. Hangi adla hangi kisve ile olursa olsun, ülkemizin kazanımlarına saldıranlar, birliğine bütünlüğüne kastedenler bu vatana ait değildir, isterse parlamentonun içinde olsun."

"Sizin milletle de bayrakla da sorununuz var"

Hamburg'da düzenlenen etkinliğinde Türk bayrağının bulunmadığına işaret eden Erdoğan, "Hamburg'daki toplantıda Trinidad'ın bayrağı asılı ama orada Türk bayrağı yok, Japonya'nın bayrağı asılı ama Türk bayrağı yok. Hani sizin bayrakla sorununuz yoktu. Kimi aldatıyorsunuz? Sizin milletle de bayrakla da vatanla da devletle de sorununuz var" dedi.

"Terör örgütünü destekleyerek yerli olmadıklarını gösteriyorlar"

Terör örgütüne destek veren yayın organlarının, yerli olmadığını belirten Erdoğan, "Terör örgütüne dolaylı ve doğrudan destek veren yayın organlarının sahipleri de bu tavırlarıyla yerli olmadıklarını gösteriyorlar. İstanbul'un en mutena köşelerinde yaşıyor olmak, holdinglerin, kıymetli mülklerin sahipleri olmak, yerli ve milli dairesinde bulunmanızı sağlamaz" diye konuştu.