Erdoğan'dan AB üyesi ülkelere eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Avrupa Oyunları açılışına katılmak üzere geldiği Bakü'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetlisi olarak 1’inci Avrupa Oyunları'nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'deki temaslarının ikinci gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşme yaptı. Organizasyonun isminin "Avrupa Oyunları" olduğunu anımsatan Erdoğan, AB üyesi ülkelerin liderlerinin açılış töreninde olmamasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Oyunları’nın güzel bir açılış töreni ile başladığını belirterek, bu organizasyon için Azerbaycan'ın ciddi bir yatırım yaptığını söyledi.

Organizasyonun isminin "Avrupa Oyunları" olduğunu anımsatan Erdoğan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderlerinin çoğunun açılış töreninde olmamasını eleştirdi. Erdoğan, liderlerin olmadığı oyunlara AB ülkesinden sporcuların ise katıldığını belirtti.

Putin, Türk milli futbol takımının büyük bir takım olduğunu belirterek, ülkesine, Türkiye'ye ve Azerbaycan'a başarılar diledi.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve sözcüsü İbrahim Kalın, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da hazır bulundu. Rus heyetinde ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer yetkililer yer aldı.