Erdoğan'dan Gazze'ye acil yardım talimatı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye yönelik acil yardım yapılması talimatını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Gazze için acil gıda ve ilaç yardımı yapacak.

Gazze de yaşanan olağanüstü şartlar nedeniyle gıda ve ilaçlar öncelikle yerel kaynaklardan temin edilemeye çalışılacak ve İsrail saldırılarında mağdur olan ailelere ulaştırılacak.

Başbakan Erdoğan Abbas ve Meşal ile telefonda görüştü

Öte yandan Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile yaptığı telefon görüşmelerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini vurguladı. 

 Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Yozgat'a hareketinden önce Abbas ve Meşal'i telefonla arayarak ayrı ayrı görüştü. 

Görüşme sırasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını derhal durdurması ve ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan'ın, "Türkiye'nin büyük kaygı ve infial uyandıran saldırıları kınadığına dikkati çektiği ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde" bulunduğu öğrenildi.

Abbas ve Meşal'e, bölgedeki gelişmeleri yakınen takip ettiğini belirten Erdoğan'ın, mevcut süreçte Filistin'deki Ulusal Birlik Hükümetinin dayanışma içinde olmasının büyük önem taşıdığına dikkati çektiği kaydedildi.

Görüşmelerde Abbas ve Meşal'in de destek ve yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür ettikleri, bir an önce ateşkese geri dönülmesi için uluslararası camianın da üzerine düşeni yapması gerektiğini belirttikleri öğrenildi.