Erdoğan'dan medyaya: Yazmayın, çizmeyin

Başbakan Erdoğan, Trabzon Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Musul'daki rehine krizi ile ilgili, medyayı "tahrik edici" haber yapmamaya çağırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Musul'da yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Erdoğan, "Yazılı görsel medyaya sesleniyorum. Allah aşkına şu anda yaklaşık 100 kadar vatandaşımız IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kutarmanın gayreti içerisindeyken siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz? Lütfen, yazılı görsel medyadan bir şeyi rica ediyorum. Şu süreci tahrik ederek değil lütfen yazmadan, çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler karşı tarafta lehe değil aleyhte gelişmelere neden oluyor" dedi.

'Bu topraklara sevdalıyız'

Lice yaşanan olaylara da değinen Erdoğan "O bayrağa saldıran hain vurulsaydı doğu ve güneydoğuda o hainin cesedi üzerinden yeni bir tahrik kampanyası başlatılacaktı. Eğer vurulmayıp eylemini tamamlasaydı, bu kez de diğer bölgelerimizde tahrikler başlayacaktı. O hain vurulmadı, ikinci senaryoyu devreye aldılar. Bayrak istismarına başladılar. Şehirlerimizde gençleri sokağa dökmek, üniversitelerde gençlerimizi birbirine düşürmek için tahrikler başlatıldı. Biz bu millete, bu topraklara sevdalıyız. Bu oyuna gelmeyeceğiz, bu tuzağa düşmeyeceğiz. CHP, MHP ve HDP'nin ürettiği gerilim siyasetine, nefret diline asla prim vermeyeceğiz. Biz büyük devletiz. Büyük devlet olarak bayrağa saldıranlara gerekeni yapacağız. Milletim sağduyulu, vakur olsun, bu partilerin nemalanma tuzağına düşmesin" dedi.