Erdoğan'dan YSK'nın 'kıyafet' uyarısına tepki

Başbakan, karar için "Olmaz böyle bir anlayış. Temenni ederiz ki bu yanlışlardan dönülür" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BARTIN - Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) "Sandık kurullarında görev alanların kılık ve kıyafet ölçülerine uymaları" şeklindeki kararını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sandık kurulunun olduğu yer kamusal alanmış. Böyle kamusal alan mı olur? Oraya gelenler devletin memuru değil. Oraya gelenler siyasi partilerin temsilcileri" dedi.

Erdoğan, Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, vatandaşların TC Kimlik Numaralı bir belgeyle oylarını kullanabileceklerini anımsatarak, mutlaka bunu almalarını istedi.

Nüfus müdürlüklerinin bunun için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"YSK bana göre burada çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Tabii bu yanlış burada kalmadı, bir yanlış daha yaptılar.

Sandık kurulu üyelerine neymiş, sandık kurulunun olduğu yer kamusal alanmış. Böyle kamusal alan mı olur? Bunu Avrupa duyduğu zaman ne der? Oraya gelenler devletin memuru değil. Oraya gelenler siyasi partilerin temsilcileri. Bunun içinde başı açık olan da var, başı örtülü olan da var. Sen onun nasıl olur da demokratik hakkını, siyasi partinin üyesi olarak orada müşahitlik, sandık kurulu üyeliği yapma hakkını engellersin. Olmaz böyle bir anlayış. Temenni ederiz ki bu yanlışlardan dönülür."