Erdoğan'ın açıklamaları sürece katkı vermiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA - BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partilerine yönelik açıklamaların İmralı ile yürütülen sürece katkı vermediğini ileri sürdü.
Tuncel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, odağında kadınların yer aldığı enerji tasarrufunu hedefleyen, "Enerji Hanım Projesi"ni eleştirdi.
Konuya ilişkin reklam spotunun geri çekilmesini isteyen Tuncel, "Sanırım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yakında kadınlara, 'çamaşır makinesi nedeniyle enerji tasarrufu yapamıyoruz. Bir leğen alın, çamaşırları da elde yıkayın' diye çağrı yapacak" dedi.
Toplantının ardından Tuncel, gazetecilerin, Başbakan'ın, "dağda teröristlerle kucaklaşanlar İmralı'ya gitmeyecek" açıklamasını hatırlatması üzerine, siyasette kararlılık kadar yönetimin de önemli olduğunu söyledi. Tuncel, "Başbakan'ın partimiz hakkındaki yaptığı değerlendirmeler bu sürece katkı vermiyor. Aksine bence süreci olumsuz bir şekilde etkiliyor" dedi.
İmralı'ya gidecek heyetle ilgili yeni bir başvurularının bulunmadığını ifade eden Tuncel, "Şu an başvurusu olan arkadaşlar, DTK eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'tır" diye konuştu.
"İmralı'ya villa yapıldığı" iddialarına ilişkin soru üzerine Tuncel, Adalet Bakanlığı'nın bunu yalanladığını hatırlattı. Tuncel, "İmralı cezaevi Kürt sorununun çözüm sürecine de engeldir. Oraya ne yapılırsa yapılsın bu sorun çözülmez" dedi.