Erdoğan'ın kriptolu telefonları 55 kez dinlenmiş

Ankara merkezli 4 ildeki "paralel yapı" operasyonunda, Erdoğan, Davutoğlu, Özel, Fidan'ın da bulunduğu devlet büyüklerine ait 31 kriptolu telefonun 363 kez dinlendiği tespit edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla Ankara merkezli 4 ildeki "paralel yapı" operasyonu kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de aralarında bulunduğu devlet büyüklerine ait 31 kriptolu telefonun 363 kez dinlenildiği tespit edildi.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan'ın yürüttüğü soruşturma Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Fidan'ın da aralarında bulunduğu kişilere ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatıldı.

Operasyon kapsamında devlet büyüklerine ait 31 kriptolu telefonun 363 kez dinlendiği belirlendi. 

Buna göre, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ayrı kriptolu telefonu 55, Başbakan Davutoğlu'nun 26, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in 28, Başbakan Yardımcılarından Babacan'ın 31, Arınç'ın 5, İçişleri Bakanı Ala'nın 6, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın 14 ve MİT Müsteşarı Fidan'ın ise 28 kez dinlendiği tespit edildi.

Söz konusu dinlemelerin, 17 - 25 Aralık döneminde yoğunlaştığı belirtilirken dinlemelerin kaydedilmesinin ardından silindiği ve bilirkişilerce silinen kayıtların geri döndürüldüğü bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir