Erdoğan'dan AP'ye cevap: İşimiz bitmedikçe çıkmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Parlamentosu'nun Afrin kararına, "Boşuna heveslenmeyin işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz" diyerek tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nda Avrupa Parlamentosu'nun Afrin kararına tepki gösterdi.

Erdoğan, "Az kaldı. Avrupa Parlamentosu'nda Afrin ile alakalı olarak harekatı durdurmamız istenecekmiş. genişlemeden sorumlu bayan böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye şamar oğlanı değildir" diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, "Kendi iradesini kullanabilmektedir. Orada işimiz bitecek. 3.5 milyon Suriyeli bizim ülkemizde yaşamaktadır. Ey Avrupa Parlamentosu sen burada benden hangi yükü aldın da bunu söyleyebiliyorsun. Bu sözler bizim bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar" dedi.,

"Bu iş bitiyor, az kaldı"

Erdoğan ayrıca, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3525 olduğunu belirterek, "Artık her şey an meselesi. Bu iş bitiyor, bitecek. Az kaldı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir