Ergenekon davasına 'sağanak' engeli

Salonun kafeterya bölümündeki çatının çökmesi sonucu duruşmaya ara verildi, dava 14 Eylül Pazartesi gününe ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonun kafeterya bölümünün çatısı çöktü. Bu nedenle duruşmaya ara verildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci Ergenekon davasını 14 Eylül Pazartesi günü saat 09.30'a erteledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salondaki duruşmaya, birleştirilen ikinci ve üçüncü davaların 53 tutuklu sanığından gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in de aralarında bulunduğu 46'sı katıldı.

Tutuklu sanıklar Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in aralarında bulunduğu 7 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, toplam 55 tutuksuz sanıktan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, gazeteci-yazar Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 10 sanık yer aldı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Fahri Kepek'in kimlik tespiti yapıldı. Kepek, mobilyacı olduğunu, kriz nedeniyle işsiz kaldığını belirterek, boşandığı eşi ve velayetindeki 3 çocuğunun zor durumda olduğunu söyledi. Kepek, "Evim kirada, sosyal güvencem yok" dedi.

Duruşma, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın dönüşümlü olarak iddianamenin özetini okumasıyla devam ediyor.

Duruşma salonu su aldı

Silivri'de etkili olan sağanak yağış, duruşmanın yapıldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonu da etkiledi. Duruşma salonunun yan duvarlarından su sızdığı, duvarların üst kısmında yer alan camların su aldığı ve bu nedenle perdelerin ve yerdeki halının ıslandığı görüldü. Hakim ve savcıların kullandığı arka tarafta bulunan bazı odaların da su aldığı öğrenildi.

Öte yandan, kafeteryanın tavanının çöktüğü sırada emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ile Engin Aydın'ın burada bir masada oturduğu ve olayı yara almadan atlattıkları öğrenildi.

Binadaki basın ve avukat odası da su aldı. Basın ve baro odasında tavandan akan suyun altına kovalar konuldu. Görevliler, zaman zaman akan suları toplamak için pas pas yaptı.

Binanın dışında canlı yayın araçları ve foto muhabirleri için ayrılan alana da yoğun çamur nedeniyle girilemiyor. Canlı yayın araçları yolun üzerinde konuşlanırken, geçen duruşmaların aksine yağmur nedeniyle dışarıda izleyicilerin bulunmadığı görüldü.

Bu arada, binanın dışında görev yapan basın mensupları Silivri'den çizme ve yağmurluk satın alıyor.