Ergenekon davasında yeni tahliyeler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon Davası kapsamında tahliyeler devam ediyor. 

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Erkan Önsel, Turhan Özlü, Mehmet Bedri Gültekin, Hasan Ataman Yıldırım, Mehmet Zekeriya Öztürk, Erhan Timuroğlu ve Semih Tufan Gülaltay'ın tahliyelerine karar verildi.

Tahliye talepleri reddedilen Önsel, Özlü, Gültekin, Yıldırım ve Gülaltay'ın avukatları tarafından, bir üst mahkemeye itirazda bulunuldu. Gülaltay'ın itirazını değerlendiren İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, yurt dışına çıkış yasağı koyarak sanığın tahliyesine karar verdi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi de, Önsel, Özlü, Gültekin ve Yıldırım'ın itirazını kabul etti ve yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliye kararı verdi.

Mahkeme tahliyelere gerekçe olarak, Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkındaki kararını gösterdi.

Erhan Timuroğlu

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bomba atılması dosyası sanığı Erhan Timuroğlu'nun tahliye talebini kabul etti.

Mahkeme, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

Zekeriya Öztürk

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi de Mehmet Zekeriya Öztürk'ün tahliye talebini kabul etti. Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme, tahliyeye gerekçe olarak Anayasa Mahkemesi'nin kararını ve 5 yıllık azami tutukluluk süresinin kaldırılmasını gösterdi.

Bu arada, hakkında yakalama kararı bulunan avukat Levent Temiz'in avukatları tarafından da, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, yokluğunda tutuklama kararının kaldırılması talebinde bulunuldu.

Mahkeme, bu talebin reddine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliyesinin ardından, son 3 günde Ergenekon davasından tutuklu 47 kişi tahliye edildi.