Ergenekon ve Dink soruşturmalarına yeni savcı atandı

Görevden alınan savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü Ergenekon ve Dink soruşturmalarına savcı Murat İnam atandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği savcılarından Murat İnam, devam eden "Hrant Dink cinayeti" ve "Ergenekon" soruşturma dosyalarını yürütecek.   

Alınan bilgiye göre, TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nde görev yaparken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Muammer Akkaş'ın yürüttüğü soruşturmalarla ilgili yeni görevlendirme yapıldı. 

Buna göre, savcı Murat İnam, Agos gazetesi genel yayın yönetmeniyken 19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin halen devam eden soruşturmayı devraldı. 

Savcı İnam, Ergenekon davası açıldıktan sonra özel yetkili başsavcılık bünyesinde yürütülmesine devam edilen 'Ergenekon' soruşturmasına da bakacak. Bu soruşturmayı, Akkaş'tan önce görev yerleri değiştirilen dönemin özel yetkili savcılarından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz ve Sakarya Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız da yürütmüştü.  

Bu konularda ilginizi çekebilir