Ergenekon'da art arda tahliye kararı

Ergenekon'da Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker'in tahliyelerinin ardından Avukat Kemal Kerinçsiz, Dursun Çiçek , Alparslan Aslan, İbrahim Şahin, Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük hakkında da tahliye kararı çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon davasında mahkemeden üç tahliye kararı çıktı. 21. Ağır Ceza Mahkemesi Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker hakkında tahliye kararı verdi. Tuncay Özkan ve Levent Göktaş için yurtdışına çıkış yasağı konurken aynı karar Sedat Peker için uygulanmadı. Devam eden başka davaları olan Sedat Peker'in de serbest bırakılacağı öğrenildi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi, Özel Yetkili Mahkeme (ÖYM) statüsünde bulunuyordu. Meclis'ten geçen son yasayla birlikte ÖYM'lerin kaldırılması üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesi de kendisinde bir yetki bulunmadığı için karar açıklamadığını duyurdu. Söz konusu isimlerin başka mahkemelerde yargılanması ardından da haklarındaki hükümlerin açıklanması bekleniyordu. Nitekim, Kemal Kerinçsiz hakkında tahliye kararı çıktı. Bu arada diğer sanıklar için de tahliye kararı çıkmaya devam ediyor. Emekli albay Dursun Çiçek ile Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan, İbrahim Şahin, Yalçın Küçük, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim hakkında da tahliye kararı çıktı. 

Perinçek'e tahliye, Küçük'e red

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan Doğu Perinçek, Hasan Atilla Uğur, Muzaffer Tekin, Hikmet Çiçek, Oktay Yıldırım ve Mehmet Demirtaş'ın tahliyelerine karar verdi. Veli Küçük, Levent Ersöz, Hasan Ataman Yıldırım, Mehmet Bedri Gültekin, Serdar Öztürk, Erkan Önsel ve Turhan Özlü'nün tahliye taleplerini ise reddetti.

Ergenekon Davası sanıklarından Kemal Kerinçsiz ve İbrahim Şahin İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir