Ergenekon'da gazeteci dalgası

Yalçın Küçük ve Nedim Şener'in aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/ANKARA - Ergenekon soruşturması kapsamında evlerinde ve iş yerlerinde arama yapılan 11 kişiden gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener ile Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 8'i gözaltına alındı. 

"Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün talebi üzerine, İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınmasına ve adreslerinde arama yapılmasına karar verdi.

Karar uyarınca İstanbul'da Ahmet Şık'ın Kabataş Setüstü Hacı İzzet Paşa Sokağı'ndaki evinde ve özel bir üniversitedeki bürosunda, Nedim Şener'in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi'ndeki evinde ve Sait Çakır'ın Üsküdar'daki evinde, Ankara'da da Coşkun Musluk, Mümtaz İdil, Doğan Yurdakul, İklim Bayraktar Kaleli, Müesser Yıldız, Aydın Bıyıklı ve Kaşif Kozinoğlu'na ait ev ve iş yerlerinde eş zamanlı arama başlatıldı. Yalçın Küçük'ün Balat Kireçhane Sokak'taki evinin yanı sıra Ankara'daki ofisinde arama yapıldı.

Nedim Şener ile Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün otomobillerinde de arama yapıldı. Polisler Şener'in aracın bagajından bir torbada bulunan CD'ler ile bazı belgeleri aldı.

Küçük, Şener ve Şık gözaltında

Evlerinde yapılan aramanın ardından Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Odatv'de yazıları yayımlanan Sait Çakır gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ahmet Şık'ın avukatı Bülent Utku, müvekkilinin "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçlamasıyla İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı sonucu gözaltına alındığını söyledi.

Ahmet Şık'ın emniyette ifade vermeyeceğini belirten Utku, "Müvekkilim son zamanlarda hazırladığı, 'İmamın Ordusu' ismini vermeyi düşündüğü, Fethullah Gülen'in cemaatteki örgütlenmesini anlatan kitap nedeniyle gözaltına alındığı düşüncesini bize iletti. Bu aşamadan sonra yakalama ve gözaltına alma kararına itiraz etmeyi düşünüyoruz. Gözaltı süresi henüz belli değil. Hazırlık soruşturması gizli" dedi.

Bu arada, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin evinde arama yaptığı Doğan Yurdakul, Coşkun Musluk ve Mümtaz İdil de gözaltına alındı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ev ve iş yerinde arama yapılmasına karar verilen Kaşif Kozinoğlu'nun yurt dışında olduğu bildirildi.

Bu arada, bugün saat 12.00'da, İstanbul'da Taksim Meydanı'nda, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin de yer aldığı Gazetecilere Özgürlük Platformunca, gazetecilerin gözaltına alınmasının protesto edilmesi amacıyla basın açıklaması yapılacağı belirtildi. 

Beş kişi İstanbul'a götürüldü

Gözaltına alınan, Oda TV internet sitesi yöneticisi Doğan Yurdakul, yazarlar İklim Bayraktar, Müyesser Yıldız, Coşkun Musluk ve polis memuru Aydın Bıyıklı,  Ankara Emniyeti Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından karayolu ile İstanbul'a götürüldü.

Oda TV Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil'in ise sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'a gönderilmediği bildirildi.

Karayoluyla İstanbul'a getirilen söz konusu kişiler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir