Ergenekon'da sanık Ali Yiğit savunma yaptı

Yiğit, ele geçirilen el bombalarının tutuklu sanık Oktay Yıldırım'a ait olduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - "Ergenekon" davasının bugünkü duruşmasında savunma yapan Ali Yiğit, Ümraniye'deki gecekonduda ele geçirilen el bombalarının tutuklu sanık Oktay Yıldırım'a ait olduğunu savunarak, kendisini tehdit eden kişilerin bu konudaki ifadesini değiştirmesini istediklerini ileri sürdü.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülün davanın duruşmasında savunma yapan Yiğit, daha önceki ifadelerinin doğru olduğunu söyledi.

Yiğit,kendisini tanımadığını iddia eden Yıldırım'ı tanıdığını ispatlayabileceğini söyledi.

Ocak 2006'da bir manav dükkanı açarak işlettiğini anlatan Yiğit, Yıldırım'ın bu manav dükkanına da gelip gittiğini, LPG istasyonuna da gelen Yıldırım'ın, burada çalışan insanlara karıştığını, kendine emir vermeye çalıştığını öne sürdü ve "Yıldırım beni göz aşinalığı ile değil, çok iyi tanıyor" dedi.

Yiğit, geçmiş ifadesinde manava gelen kişinin Muzaffer Tekin olduğunu söylediğini ancak sonradan Tekin'in simasını görünce yanıldığını anladığını söyledi.

Yiğit tehtit edildiğini iddia etti

Ali Yiğit, yargılandığı bu mahkemeye gelip giderken de polisin kendisini koruduğu yönündeki iddiaların tamamen yalan olduğunu belirterek, 2 hafta öncede Trabzon'da bulunan evine tehdit telefonu eden kişilerin, "15 yıl sonra Ali ile görüşeceğiz" dediğini ifade etti.

Bu kişilerin ailesini değil, kendisini tehdit etmelerini isteyen Yiğit, cezaevinde kaldığı dönemde de bazı tehditlere maruz kaldığını öne sürdü.

Yiğit, cezaevinde kendisine yazılan tehdit mektuplarının fotokopilerini çektiğini belirterek, bunların dava dosyasında bulunduğunu söyledi.