Ergenekon'un 2'nci duruşması tamamlandı
Davanın 3'üncü duruşması 27 Ekim'de yapılacak
İSTANBUL - Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı 'Ergenekon' davasına devam edildi.
Köksal Şengün'ün başkanlığındaki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda gördüğü davanın 2'nci duruşmasında, Şengün, geçen oturumda sunulan mahkemenin ve heyetin reddedilmesi yönündeki taleplerin kabul görmediğini hatırlattı.
Mahkeme, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı, Yeni Gün Haber Ajansı Basın Yayın A.Ş ile Şebnem Korur Fincancı'nın 'suçtan zarar gördükleri' gerekçesiyle müdahillik taleplerinin kabul edilmesine karar verdi.
Mahkeme, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve avukatlarının, partililer yönünden dosyanın ayrılarak Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi yönündeki talebi ile dava dosyasının 'yetkisizlik kararı' ile Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi yönündeki istemlerini ise reddetti.
Duruşmada daha sonra sanıkların kimlik tespitleri yapıldı.
Akşam saatlerinde tamamlanan kimlik tespitinin ardından söz verilen tutuklu sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundular.
3'üncü duruşma 27 Ekim'de
Talepleri görüşmek üzere duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, daha sonra ara kararını açıkladı.
Buna göre, tahliye talepleri reddedilerek, duruşmaya 27 Ekim Pazartesi gününe kadar ara verildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi,'Ergenekon' davasında, tutuklu ve tutuksuz sanıkların yeniden bir arada yargılanmalarına karar verdi.
Eski savcı serbest
'Ergenekon' soruşturması kapsamında adliye sevk edilen eski Cumhuriyet savcısı Ertaç Giray serbest bırakıldı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri sonrası Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Giray, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Giray ile aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve koruması olduğu öne sürülen Hüseyin Keskin ise savcılıkta ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Mahkeme, H.K'nın tutuklanmasına karar verdi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertaç Giray, 'Ergenekon' soruşturmasında adı geçen bazı kişilerin avukatlığını yaptığı için gözaltına alınmış olabileceğini belirterek, Keskin'in 8 ay önce yanından ayrıldığını ve yanında ofis boy veya sekreter olarak çalıştığını söyledi.