Erkengon'da duruşma 22 Ocak'a ertelendi

Dava, müdahil avukatların "mahkeme heyetinin reddi" yönündeki talebi üzerine ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ergenekon davasının 39'uncu duruşması, müdahil Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatlarının ''mahkeme heyetinin reddi'' yönündeki talebi nedeniyle 22 Ocak Perşembe gününe ertelendi.

Davanın 39'uncu duruşmasına, tutuklu 40 sanık ile Güler Kömürcü Öztürk'ün de aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen 44'ü tutuklu 86 sanıklı Ergenekon davasına, verilen 10 günlük aranın ardından bugün devam edildi.

Davanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aralarında bulunduğu tutuklu 40 sanık ile tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk, İsmail Eksik, Mahir Çayan Güngör, Yusuf Tunçer ve Aydın Gergin katıldı.

Duruşmaya katılan Perinçek'in avukatları, mikrofondan duruşmada hazır olduklarını bildirdi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün ise bir sanık için 3 avukat sınırlaması getirdiklerini hatırlatarak, her sanık için 3 avukat isminin belirtilmesi gerektiğini bildirdi. 

Bunun üzerine İP avukatlarından Mehmet Cengiz söz alarak, Perinçek'in avukatlarının Ceyhan Mumcu, Servet Bora ve Veli Devecioğlu olduğunu söyledi. Diğer avukatların ise başka sanıkların vekilleri olduğunu ifade eden avukat Cengiz, bu avukatların kimler adına duruşmaya katıldıklarını her sanığa 3 avukat olarak gösterilecek şekilde bildireceklerini anlattı.

Heyetin reddi istemi

Heyet Başkanı Şengün, müdahil Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatları Ali Koç ve Özkan Yücel tarafından gönderilen dilekçede, mahkemenin resmen davadan çekilmesi, bu olmaması durumunda reddi hakim talebinde bulunduklarının anlaşıldığını bildirdi.

Bu taleplerin incelenmesinden sonra heyetin aldığı kararı açıklayan Başkan Şengün, mahkemenin re'sen davadan çekilmesi için herhangi bir husus olmadığından, bu talebin reddine karar verdiklerini belirtti.

Başkan Şengün, heyetin reddi konusundaki talebin ise dilekçenin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin diğer heyetine gönderilerek, incelenmesini kararlaştırdı.

Başkan Şengün, bu gerekçeyle duruşmayı 22 Ocak Perşembe gününe erteledi.