Eroğlu: Oradan o yol geçecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, ODTÜ arazisindeki yol güzergahıyla ilgili "Bu yol geçmişte planlanmış. Melih Gökçek ile de alakası yok" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda gazetecilerin ODTÜ arazisindeki yol güzargahına ilişkin sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu yol geçmişte planlanmış. Melih Gökçek ile de alakası yok. Yıllarca önce planlanmış" dedi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ın 3 Kasım'da Eymir Gölü'nde yapacakları ağaç dikme törenine kamu kurum ve kuruluşlarından da destek istediğinin hatırlatılması üzerine Eroğlu, bütün kurumlara bütün fidanların Bakanlıkça verildiğini belirtti.

ODTÜ'nün başlarının tacı bir üniversite olduğunu, buradan mezun bir çok arkadaşlarının bulunduğunu ifade eden Eroğlu, ODTÜ'nün önemli ilim ve irfan merkezi olduğunu dile getirdi.

Eroğlu, ODTÜ'yü kendisinin de çok sevdiğini ve kızının da buradan mezun olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:  "ODTÜ gerçekten Türkiye'nin ilim ve irfan merkezi. ODTÜ'nün gerçekten bu güzel malının zedelenmesine kimsenin müsaade etmemesi lazım. Neticede bu yol geçmişte planlanmış. Melih Gökçek ile de alakası yok. Yıllarca önce planlanmış. Oradan o yol geçecek, planda var. Buradaki ağaçların taşınabilecek olanları taşındı, taşınamayacak olanları da kesildi. ODTÜ'den fidan talep ettiler. Arkadaşlarımıza 'derhal ne kadar istiyorsa' verin dedik. Nitekim o fidanları biz verdik. Niye vermeyelim? Elbette vereceğiz. Ne kadar fidan isterlerse ODTÜ'ye ve diğer üniversitelere vermek bizim için de çok büyük bir vazifedir, gurur kaynağıdır. Fidan veriyoruz, her türlü desteği veriyoruz. Arkadaşlarımız yardımcı oluyor."

Başka bir yere ODTÜ ormanı kurulması 

Sadece o bölgede ağaçlandırma değil, istiyorlarsa başka bir yerde hep birlikte ODTÜ ormanı kurulmasını da önerdiğine işaret eden Eroğlu, "Orada kaç ağaç kesildi, fazla kesilen ağaç yok. Zaten bir kısmı da bozuktu, çoğu da taşındı. Şu anda sayısını hatırlamıyorum. Hepsini tespit ettik, sayıları var. Bunların çok daha fazlasını başka bir yerde tahsis edelim gençlerle beraber ODTÜ ormanı diye" ifadesini kullandı.

Eroğlu,  İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 2007 yılına kadar hocalık yaptığını anımsatarak, dolayısıyla öğrencileri çok sevdiğini ve onlarla ağaç dikmenin kendileri için büyük onur olduğunu anlattı.

Elbette destek vereceklerini ve ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Eroğlu, ODTÜ'ye diğerlerinin yanı sıra bir miktarda meyve fidanı verilmesini söylediğini bildirdi.

Teşekkür sitemi 

Eroğlu, ODTÜ yönetimi ne kadar ağaç istediyse tamamını bedelsiz verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Atatürk Orman Çiftliğine şu ana kadar 2 milyon fidan diktik. Ama kimse teşekkür etmiyor. İsmimizi söylerlerse çalışan insanlar mutlu olur. ODTÜ Rektörü de 'Bu fidanlar Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gönderildi' derse biz de mutlu oluruz, daha çok fidan veririz. Marifet iltifata tabidir. Benim için değil, bunu aşmış bir kişiyim. Arkadaşlarımız gitti çalıştılar, sırtlarına fidanları yükledi, götürdü. Onlar için..."

Bu konularda ilginizi çekebilir