Eruh'da Emniyet Amirliğine saldırı: 1 şehit

Eruh Emniyet Amirliği ve lojmanlarına ön ve arka cepheden roketatarlı saldırı düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis memuru şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, akşam saat 22.00 sıralarında PKK Kongra-Gel terör örgütü üyelerince Eruh Emniyet Amirliği ve lojmanlarına ön ve arka cepheden roketatarlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, açılan ilk ateş sonucu polis memuru Ahmet Mutlu'nun şehit olduğu, Muzaffer Çetin'in hafif yaralandığı belirtildi.

3 terörist ölü ele geçirildi

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 3 terörist, uzun namlulu silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede operasyon sürüyor.

Olayda Bir vatandaş da yaralandı

Açılan ilk ateş sonucunda Eruh İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru Ahmet Mutlu'nun şehit olduğu, polis memuru Muzaffer Çetin'in ise hafif yaralandığı belirtilen açıklamada, ''Saldırı sonucu çıkan çatışmada 3 terörist, olayda kullandıkları araç ve silahları ile birlikte ölü el geçirilmiş, çatışma esnasında bir vatandaşımız da hafif şekilde yaralanmıştır'' denildi.

Öte yandan, şehit polis memuru Ahmet Mutlu'nun cenazesi Siirt Devlet Hastanesi Morguna getirildi. Yaralı polis memuru Çetin ise devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Vali Musa Çolak ile Emniyet Müdürü Celali Topuz hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Olayla ilgili soruşturma ve incelemenin sürdürüldüğünü ifade eden Çolak, "Şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

Mutlu'nun cenazesi, Siirt Valiliği önünde düzenlenecek törenin ardından Edirne'ye gönderilecek.

Belediye başkanı da gözaltında

Düzenlenen operasyonda BDP'li Eruh Belediye Başkanı Mehmet Melik Oktayı ve BDP'li il genel meclisi üyesi Osman Aydın'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Eruh Emniyet Amirliği binası ve lojmanlarına yönelik terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen roketli saldırı sonrası yapılan operasyonda 7 kişi daha gözaltına alındı. Böylece, gözaltına alınanların sayısı 22'ye yükseldi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir