Erzurum'da orta şiddete deprem

Şenkaya ilçesinin Gaziler köyü merkezli depremde, her hangi bir can kaybı veya hasar meydana gelmedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZURUM - Erzurum'da orta şiddette deprem kaydedildi. Merkez üssü Şenkaya ilçesinin Gaziler köyü olan depremde, her hangi bir can kaybı veya hasar meydana gelmedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün belirlemelerine göre, saat 12.27'de merkez üssü Erzurum'un Şenkaya ilçesinde 4.4 büyüklüğünde, orta şiddette deprem kaydedildi. Deprem, Erzurum şehir merkezi ile Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de hissedildi.

Şenkaya ilçesi Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, merkez üssü Şenkaya ilçesinin Gaziler köyü olan depremin ardından gerekli tarama çalışmalarını yaptıklarını, her hangi bir can kaybı veya hasar meydana gelmediğini bildirdi. Gaziler köyünde, deprem konutlarının bulunduğuna dikkati çeken Yamlı, şunları kaydetti:

"İlçemiz merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilen depremin ardından gerekli kontrolleri yaptık. Depremde herhangi bir can kaybı veya hasar görülmedi. Zaten depremin merkezi olan Gaziler köyümüzde deprem konutlarımız bulunuyordu. Şimdilik olumsuz bir durum söz konusu değil."