Eskişehir ve Adana'da orman yangını

Eskişehir-Afyonkarahisar il sınırındaki yangında 10 hektar, Adana'da çıkan yangında yaklaşık 12 hektar alan yandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Eskişehir-Afyonkarahisar il sınırında meydana gelen orman yangınında 10 hektar alan zarar gördü. Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan yangında, yaklaşık 12 hektar makilik alanın zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Afyonkarahisar'ın Alanyurt beldesi yakınlarında başlayan orman yangını kısa sürede büyüyerek, Eskişehir sınırına da geçti. Han'ın Gökçeyayla köyü ormanlarına sıçrayan yangına Denizli ve Bursa'dan helikopter desteği istendi.

Karaçam ağaçlarıyla kaplı bölgede devam eden yangına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 arozöz ekibi müdahale etti. 7 su tankeri de sürekli su ikmali yaptı. 2 helikopterin söndürme çalışmalarına katılması ve civar köylerden gelen yaklaşık 100 kişinin de yardımıyla yangın kontrol altına alındı.

Söndürülen yangının tekrar alevlenmemesi için nöbetçi ekipler bekletildi. Soğutma çalışması sürdürülen yangında, 7 hektarı Afyonkarahisar'da 3 hektarı da Eskişehir'de olmak üzere 10 hektarlık ormanlık alan hasar gördü.

Öte yandan Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan yangında, yaklaşık 12 hektar makilik alanın zarar gördü.

Karabuza köyü ile Kayhan köyü yakınlarındaki Üçler mevkisinde yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Kozan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 1 helikopter, 7 arozöz, 2 su tankı ve 3 pikapla yangına müdahale etti.

Yaklaşık 12 hektar makilik alanda zarara neden olan yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu söndürüldü.

Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir