Estonya tamam, sırada Bosna var

Stresli başlayan maç, rahat bitti; yola devam etmek için gözler Çarşamba gününe çevrildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KAYSERİ - Milli Takım, 2010 Dünya Kupası yolunda Estonya engelini aştı. A Milliler, Bosna Hersek maçı öncesi stresli geçen maçı 29. ve 72. dakikada Tuncay, 37. dakikada Sercan, 62. dakikada Arda'nın attığı golle 4-2 yendi. Galibiyet sonrası Türkiye, puanını 11'e çıkardı ve grupta üçüncü sıradaki yerini korudu. Estonya, 5 puanla grubun beşinci sırasında kalırken, Ermenistan'ı deplasmanda 2-0 yenen Bosna Hersek ise puanını 15'e çıkardı ve gruptaki ikinciliğini sürdürdü. Ermenistan ise 1 puanla grupta son sırada yer aldı.

Başbakan Erdoğan: Bütün mesele Bosna-Hersek maçı

Bu arada maçı seyreden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan stattan ayrılırken maçı değerlendirdi. Maç öncesinde galibiyeti temenni ettiklerini anımsatarak, Türk milli takımının maça iyi başlamadığını ama iyi bitirdiğini ifade etti.

Erdoğan, 4-2'lik sonucun güzel ve net bir skor olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Şimdi bütün mesele Çarşamba günü yapılacak Bosna-Hersek maçı. Ben öncelikle, başta teknik direktörümüz olmak üzere tüm ekibi, tüm futbolcularımızı tebrik ediyorum. Bosna-Hersek maçında da bu başarının devamını diliyorum. Tabii bütün mesele 3 maçın tamamını da galibiyetle bitirmek. İnanıyorum ki, inanırsak başarırız. Kendimize de iyi bakacağız. İnşallah 3 maçta da bu işi bitirmiş olalım."

Başbakan futbolcularla sohbet etti

Başbakan Erdoğan, stattan ayrıldıktan sonra Kayseri Spor Kadir Has Spor tesislerine gelerek A Milli Takım Kampını ziyaret etti. Erdoğan, başta teknik direktör Fatih Terim olmak üzere milli takım oyuncularıyla da sohbet etti.Teknik heyet ve oyunculara bundan sonraki maçlarda da başarı dileyen Başbakan Erdoğan, spora büyük önem verdiklerini, bireysel sporlarda da önemli başarılar elde etmek istediklerini kaydetti ve hükümet olarak sporun gelişmesi için her türlü yasal düzenlemeyi yapacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan tesislerden ayrılırken de vatandaşlarla sohbet ederek, çalışanın her zaman başarılı olacağını ifade etti.

Terim: 3 puan önemliydi

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, "4 maçtan 3 puan alırsak bir mucizeyi gerçekleştireceğiz. Bunun için 3 puan önemliydi" dedi.

Fatih Terim, Estonya maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, maça adeta skor dezavantajı ile başladıklarını ifade etti. Estonya'nın beraberlik halinde bile büyük direnç gösterdiğini belirten Terim, oyunun genelinde daha çok pozisyon bulan ve daha çok atak yapan takımın Türkiye olduğunu, çünkü 3 puana daha çok ihtiyaç duyduklarını kaydetti.