Et fiyatları yüzde 20 düştü

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yalçındağ, fiyatların olması gereken yerlere doğru yaklaştığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et fiyatlarının iniş trendinde olduğunu belirterek, "Et fiyatları, ithalat kararı öncesine göre yüzde 20 oranında düştü" dedi.

Yalçındağ, et fiyatlarının artışını durdurmak için devletin müdahale ederek Et ve Balık Kurumu tarafından gerekli kontrol tedbirleri alınmak şartıyla belirli bir dönem canlı hayvan alınması yönündeki stratejinin kısa vadeli ve isabetli bir çözüm olarak piyasaya yansıdığını söyledi.

İthalat yapılacağı açıklamasına kadar kasapların et temininde çok ciddi sıkıntı yaşadığını anımsatan Yalçındağ, bu süre içerisinde sürekli fiyat yükselişleriyle karşı karşıya kalındığını hatırlattı.

Yalçındağ, hükümetin ithalat açıklamaların ardından piyasaların durulduğunu ve mal arzında ciddi artışların olduğunu ifade ederek, "Bu da fiyatlara olumlu yönde yansıdı" diye konuştu.

Esnafın artık daha rahat mal alıp sattığını ve bunun tüketiciyi sevindirdiğini belirten Yalçındağ, şunları kaydetti:

"Federasyon olarak fiyat telaffuz etmeyi doğru bulmuyoruz. Çünkü Türkiye'nin her kentinde et değişik fiyatlardan satılıyor. Ancak, et fiyatları iniş trendinde. Fiyatlar, ithalat kararı öncesine göre yüzde 20 oranında düştü. Fiyatların olması gereken yerlere doğru yaklaştığını söyleyebiliriz."

Yalçındağ, et fiyatlarındaki istikrarın sağlanması için uzun dönemdeki çarenin mutlaka hayvansal üretimi artırmak ve verimli hale getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir