Ev hanımlığından sıkıldı ayakkabı boyacısı oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA - Ankara'da iki çocuk annesi Serap Karataş (40), eşinin işyerinde ayakkabı boyacılığı yapıyor. Ev hanımlığı yapan Serap Karataş (40) iki yıl önce, Ankara'nın Kızılay semtinde ayakkabı tamirciliği yapan eşi Yüksel Karataş (48) ile birlikte çalışmaya başladı.
AA muhabirine konuşan Karataş, iki çocuğunu büyüttükten sonra evde sıkıldığını ve eşine yardım etmek için 2 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını söyledi.
 
"Eşime yardım ediyorum"
Erkek ve kadın ayakkabılarının yanında deri çanta ve ceket de boyadığını söyleyen Karataş, haftanın beş günü, günde 12 saat çalışarak eşine destek olduğunu ifade etti.
Günlük yaklaşık 15-20 ayakkabı boyadığını belirten Karataş, "İşimden memnunum. Eşime yardım ediyorum"dedi.
 
"Bayandan ayakkabı boyacısı olur mu? diyorlar"
İşini severek yaptığını belirten Karataş, müşterilerden gelen aldığı tepkilerle ilgili şöyle konuştu:
"Çok şaşırıyorlar. Ama yeni yeni alıştılar. Bayan bir boyacı görünce önce bir bakıyorlar. Sonra zaman içerisinde alışıyorlar. Erkekler çok tepki veriyorlar. 'Bayandan ayakkabı boyacısı olur mu?' diyorlar Eşime 'eşinizi niye çalıştırıyorsunuz?' diye tepki gösteriyorlar."
 
"Severek yapıyorum"-
Karataş kadınların tepkileriyle ilgili ise "Çok iyi tepki veriyorlar. 'Bravo sana böyle bir işi yapıyorsun.' Bazıları da 'niye yapıyorsun ayakkabılarla uğraşıyorsun' diyor. Bende severek yapıyorum diyorum."
37 yıldır ayakkabı tamiri yaptığını belirten Yüksel Karataş (48) ise eşinin kendisine yardım etmek için ayakkabı boyamaya başladığını ifade ederek, şunları söyledi: "Eşim daha önce ev hanımıydı. 20 yıldan sonra ister istemez insan evde sıkılıyor. Benim yanımda çalışır mısın? dedim. 'Çalışırım, tabi' dedi. Şimdi beraber çalışıyoruz."