EXPO 2020'de aday kavgası

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, EXPO 2020'nin İzmir'den başka bir vilayete verilmeyeceğini düşündüğünü belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir'in yeniden Türkiye'nin EXPO 2020'ye aday olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi.

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Cemal Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, geçen hafta AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na atanan Ömer Cihat Akay'ı il başkanlığında ziyaret etti.

Akay, ziyarette yaptığı açıklamada, MÜSİAD İzmir Şubesi'nin kurucu başkanı olduğunu, uzun süre bu görevi sürdürdüğünü hatırlatarak, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bir gazetecinin, "İzmir ve Ankara'nın EXPO adaylığı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Akay, İzmir'in yeniden Türkiye'nin EXPO 2020'ye aday olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini, Ankara nezdinde gerekli girişimlerde bulunacaklarını, bugün de İzmir Valisi'nin bu konuda yapacağı toplantıya katılacaklarını ifade etti.

Akay, İzmir'in 2015 EXPO'su konusunda deneyimi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"EXPO 2020'nin İzmir'den başka bir vilayete verilmeyeceğini düşünüyorum. Bu yönde İzmir'in büyük ve önemli deneyimi var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, adayın Ankara olmasını istiyor, ama ben verilmeyeceğini tahmin ediyorum. İzmir'in yeniden EXPO adayı olması için elimizden gelen gayreti İzmir için yapacağız."

Akay, bir başka soru üzerine, milletvekili aday adayı olmayı düşünen AK Parti İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin 15 Ocak'a kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu listesinin oluşturmak için İzmir'de toplumun her katmanıyla görüşmelerde bulunduklarını, kentteki sivil toplum örgütü, oda ve sendikalardan yönetime temsilci istediklerini anlatan Akay, hafta sonuna kadar isimleri tespit ederek, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aracılığıyla AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir