Eylemci tek kişi

Çapkın, Taksim'deki terörist saldırıda sarıo montlu ikinci bir kişinin olduğu haberlerini yalanlayarak "Eylemi tek başına yapmış. Yakınlarının da aralarında bulunduğu bazı kişilerin ifadesine başvuruldu. Gözaltında kimse yok" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'deki terörist saldırıyla ilgili olarak, "Eylemci tek, ikinci bir kişi yok" dedi.

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı ziyaret etti.

Orgeneral Balanlı, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'nde Çapkın tarafından tören mangasıyla karşılandı.

Çapkın ile makamında yaklaşık bir saat görüşen Orgeneral Balanlı, daha sonra tören mangasıyla uğurlandı.

Orgeneral Bilgin Balanlı'yı uğurladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapkın, bugün Taksim'deki terörist saldırıya ilişkin bazı gazetelerde yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Çapkın, "Eylemci tek, ikinci bir kişi yok. Eylemi tek başına yapmış. Olayla ilgili yakınlarının da aralarında bulunduğu bazı kişilerin ifadesine başvuruldu. Gözaltında kimse yok. Soruşturmamız devam ediyor" dedi.

Vali Mutlu: İkinci kişinin olduğu spekülasyon

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'deki terörist saldırıda ikinci bir kişinin olmadığının en başta ifade edildiğini belirterek, "Tek bir kişi alındı. Kimliğini de size verdik. Bunun bağlantıları konusunda da araştırmalar devam ediyor" dedi.

Bir gazetecinin "Taksim'deki saldırıda ikinci bir kişinin varlığıyla ilgili haberler yayımlandı. Bunlar daha sonra yalanlandı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorduğu Mutlu, böyle bir şeyin olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hiç kimse size böyle bir haber geçmemiştir. İkinci bir kişinin olmadığı en başından ifade edildi. Bunlar spekülasyon. Tek bir kişi alındı. Kimliğini de size verdik. Bunun bağlantıları konusunda da araştırmalar devam ediyor. Yeni ve doğru bir bilgi olduğunda kamuoyunun bilgisine sunacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir