Eylül İstanbul'da ateş pahası geçti

Perakende fiyatlarda yaşanan artış, Eylül ayları itibariyle son 3 yılın en yüksek enflasyon oranı olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  – İstanbul'un enflasyonu Eylül ayında perakende fiyatlarda bir önceki aya göre yüzde 1.37, toptan fiyatlarda ise yüzde 1.09 oranında artış gösterdi.

İstanbul Ticaret Odası(İTO) Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. İTO'nun İstanbul ili için hazırlanan 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksine göre perakende fiyatlar yüzde 1.37 artış gösterdi. İstanbul'da Eylül ayları itibariyle son 3 yılın en yüksek enflasyonunun gerçekleşmesinde, gıda, giyim, konut ile kültür, eğitim ve eğlence harcamaları gruplarında kaydedilen fiyat artışları etkili olurken, ev eşyası harcamaları grubunda fiyat azalışı yaşandı. Yıllık bazda perakende fiyatlarda artış yüzde 9.31 olurken, 24 aylık serilerden oluşan yıllık ortalama olarak ise artış yüzde 10 düzeyinde gerçekleşti.

Toptan eşya fiyatları yüzde 1.09 arttı

Eylül'de Toptan Eşya Fiyatları İndeksine göre toptan fiyatlar ise yüzde 1.09 oranında artış gösterdi. Gıda maddeleri, madenler, inşaat malzemeleri, mensucat ile yakacak ve enerji maddeleri gruplarındaki fiyat artışları genel indeks artışında etken olurken, işlenmemiş maddeler grubunda fiyat azalışı izlendi. Toptan eşya fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.13 oranında, 24 aylık serilerden oluşan yıllık ortalama ise yüzde 7.20 oranında artış sergiledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir