Eyüp Sultan'da sahur yoğunluğu

Sahurlarını Eyüp Sultan Camisi önünde yapmak isteyen çok sayıda vatandaş, sahur vaktinden önce yiyecekleriyle cami önüne geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sahurlarını Eyüp Sultan Camisi önünde yapmak isteyen çok sayıda vatandaş, sahur vaktinden önce cami önündeki park alanına geliyor.    

Yanlarında yiyeceklerini, içeceklerini, kilim ve halılarını getiren vatandaşlar, sahura kadar zamanlarını sohbet ederek ve dinlenerek geçiriyor.    

İngiltere'den gelen çocuklarını alarak cami önüne gelen vatandaşlardan ev hanımı Zeliha Acar (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şişli'de oturduğunu, yurt dışından gelen çocukları ve torunlarının maneviyatından dolayı Eyüp Sultan Camisi'ni göstermek istediğini anlattı.

"Burası çok güzel bir yer. Kızlarım ve torunlarım Londra'dan geldi. Mübarek ramazan ayında burada hem sahur yapsınlar, hem de bu maneviyatı yaşasınlar diye geldik" dedi.

Acar'ın kızlarından Hatice Çavga (47) da evde hazırladıkları yiyeceklerle sahuru Eyüp Sultan Camisi'nde yapmak istediklerini söyledi.

Çavga'nın oğlu Fatih Çavga (27) da ortamın çok güzel olduğunu, insanın duygularını kabarttığını belirterek, "Türkiye'ye düğün için geldik. Ramazana denk geldiği için burada bir çay içip sahurumuzu yapalım istedik. Daha önce de gelmiştim, çok güzel bir ortam. Ayrıca polisin cami çevresinde aldığı güvenlik önlemi de çok iyi" diye konuştu.

İzmir'den 45 kişilik bir grupla gelen Fikret Tanyel (55) de ramazanın manevi bir ay olduğunu ifade ederek, bu ayı özlemle beklediklerini, ramazan ayına sağlık ve selametle eriştikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Eyüp Sultan Camisi'ne gelmeden önce İstanbul'daki başka manevi mekanlara da uğradıklarını dile getiren Tanyel, Hazreti Muhammed'i misafir eden arkadaşının kabrini ziyaret ederek, onun şefaatinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

Her ramazan ayında buraya gelmenin kendileri için bir gelenek haline geldiğini belirten Tanyel, "Mübarek ramazan ayı içerisinde bu maneviyattan faydalanmak gerekir. Biz buraya geldiğimizde gönüllerimiz nurlanıyor. 'Oruç tut sıhhat bul' demiş atalarımız. İnşallah biz de bu maneviyattan nasipleniriz" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir