Fabrikalarını geri aldı

Merko Gıda, RBS'ye olan kredi borcunu ödeyerek salça fabrikalarının mülkiyetinin bugün itibariyle geri aldığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, The Royal Bank of Scotland'a (RBS) 17 milyon 567 bin 538 dolar olan kredi borcunun, banka ile sağlanan mutabakat neticesinde 15 milyon 810 bin 784,20 dolar ödenerek tamamen kapatıldığını ve The Royal Bank of Scotland'a teminat mahiyetinde devredilmiş olan Bursa-Karacabey-Sultaniye ve Bursa-Mustafakemalpaşa-Tepecik'te bulunan salça fabrikalarının mülkiyetinin bugün itibariyle geri alındığını duyurdu.

Merko Gıda'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, RBS'ye olan kredi borcunun ödenmesi ve Bursa'daki fabrikaların geri alınmasına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"28 Mart 2011 tarihinde Finansbank-Gümüşsuyu Şubesi ve Eurobank Tefken A.Ş.-Mecidiyeköy Şubesi ile şirketimiz arasında imzalanmış olan 18,5 milyon USD'lik refinansman kredi sözleşmesi ile kullanılacak olan kredi ve faiz oranları kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu dönem zarfında bankaların fonlama maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeni ile kullanılan her iki kredi için faiz oranının (Libor 7,75 olarak) değiştirilmesi konusunda mutabık kalınmıştır. Sağlanan bu kredi ile The Royal Bank of Scotland'a 17.567.538 USD olan kredi borcumuz, The Royal Bank of Scotland ile sağlanan mutabakat neticesinde 15.810.784,20 USD ödenerek kredi borcumuz tamamen kapatılmıştır.

Kredi borcumuzun kapatılmasından sonra, daha önce borçların yeniden yapılandırılması anlaşması gereği The Royal Bank of Scotland'a teminat mahiyetinde devredilmiş olan Bursa-Karacabey-Sultaniye ve Bursa-Mustafakemalpaşa-Tepecik'te bulunan salça fabrikalarımızın mülkiyeti bugün itibariyle geri alınmıştır. Durumu bilgilerinize arz ederiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir