”Failleri en kısa sürede yakalayacağımızı umuyoruz”

Güler, Güngören'deki patlamanın meydana geldiği yerdeki MOBESE kameralarının görüntülerinin elden geçirildiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'deki patlamanın meydana geldiği yerdeki MOBESE kameralarının görüntüleri ile diğer iş yerlerindeki özel kameraların hepsinin elden geçirildiğini bildirdi. Güler, "Failleri en kısa sürede yakalayacağımızı umuyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için Atatürk Hava Limanına gelen Muammer Güler, gazetecilerin Güngören'deki patlamalara ilişkin sorularını yanıtladı. Güler, şu anda olayda 11'i erkek, 6'si kadın olmak üzere 17 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bunlardan 5'inin de çocuk olduğunu belirtti. Hastanelerdeki yaralı sayısının giderek azaldığını ve 50 civarına indiğini belirten Güler, 6 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Güler, olayla ilgili teknik anlamda, olay yeri incelemesi anlamında tüm bulguların tespit edildiğini ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bir gazetecinin, "eylemin terör örgütü PKK tarafından mı yapıldığına" ilişkin sorusu üzerine Güler, "Bölücü örgüt bağlantısı tabii ki görülüyor. Onun üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk fırsatta bir sonuç alacağımızı umuyoruz" dedi.

"Saldırı ihbarı var mıydı?" sorusuna da "Hayır" yanıtını veren Vali Güler, genel olarak bölücü terör örgütlerinin bu tür eylemlere her zaman tevessül ettiklerinin bilindiğini, benzeri eylemlerin Türkiye'nin değişik yerlerinde de yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ama tabii buradaki olayın peş peşe olması ve ilk defa kadın, çocuk, sivil, yaşlı demeden insanlara direkt yönelmiş olması caniyane kitlesel bir eylem maalesef. Acımasızca, haince, alçakça yapılmış bir saldırı. Bunu tabii ayrıca değerlendiriyoruz. Failleri en kısa sürede yakalayacağımızı umuyoruz. Şu anda MOBESE görüntüleri ve diğer iş yerlerinin özel kameralarının hepsi didik didik elden geçiriliyor."